İlahiyat fakültesi öğrencilerinin karma ve ayrı eğitim anlayışı (Iğdır örneği)
Understanding of faculty of theology students on mixed-gender and single gender education (Example of Iğdir)
- Tez No: 551101
- Danışmanlar: PROF. DR. HAYRİ ERTEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Eğitim ve Öğretim, Sosyoloji, Religion, Education and Training, Sociology
- Anahtar Kelimeler: İlahiyat, karma, ayrı, eğitim, öğretim
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Sosyolojisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
İlahiyat fakültelerinde sürekli gündemde olan karma eğitim-öğretimin mi yoksa ayrı eğitim-öğretimin mi daha faydalı olacağına dair tartışmayı direk muhataplarına sorarak nedenlerini araştırıp çözüm yollarının bulunmasını amaçlayan çalışmamızda anket ve mülakat tekniklerinden faydalanılarak bulgulara ulaşılmıştır. Çalışmanın ilk kısmında karma ve ayrı eğitim öğretim hakkında genel bilgilerin yanı sıra Avrupa ülkelerinde ve ülkemizdeki tarihçesine de değinilmiştir. Çalışmanın ikinci kısmında ise ilahiyat fakültesi öğrencilerinin konuya dair fikirleri, değerlendirme ve önerilerine yer verilerek bir sonuca ulaşılmıştır. Çalışma ilahiyat fakültesinde okuyan öğrencilere yönelik gerçekleştirilmiş, veriler büyük bir titizlikle incelendikten sonra dikkatli bir şekilde değerlendirmeye alınmıştır. Öğrencilerin vermiş olduğu her bir cevap araştırmaya dâhil edilmiş, herhangi bir cevap göz ardı edilmemiştir. Sonuç kısmında çalışma neticesinde ortaya çıkan görüşler sunulmuş ve probleme dair farkındalık oluşturabilecek durumlar vurgulanmıştır.
Özet (Çeviri)
It is found out that the argument which is a constant topic of Faculties of Theology whether single-gender or mixed-gender education is advantageous, our study which aims to find out solutions by asking interlocutors directly , questioning the reasons , and benefiting from questionare and interview techniques. In the first part of the study, apart from general information about mixed-gender and single-gender education, it is also mentioned the history of the study in Europe countries and in our country. In the second part it is come to a conclusion by including ideas, considerations and suggestions of the students in Faculty of Theology. The study is carried out among the students at Faculty of Theology and after data was analyzed precisely, it is evaluated thoroughly. Every answer of the students is included and none of the answers are ignored. In the conclusion part, the opinions revealed as a result of the study have been presented and circumstances that may raise awareness about the problem are emphasized. Key Words : Theology, mixed, single, education, training