Bankacılık sektöründe sosyal medya pazarlaması ve tüketici algıları üzerine bir araştırma
A research on social media marketing and consumer perceptions in the banking sector
- Tez No: 552483
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CEYDA AYSUNA TÜRKYILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sosyal medya, tüketici algısı, tüketici davranışı, sosyal medya pazarlaması, Social media, consumer perception, consumer behaviour, social media marketing
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Sosyal medyanın bireylerin hayatına olan etkisi gün geçtikçe artmaktadır. Sosyal medyanın kullanıcılar tarafından yoğun olarak tercih edilmesinden dolayı en etkili iletişim platformlarından biri haline geldiğini söylemek mümkündür. Sosyal medya pazarlamasının popülaritesinin artmasıyla birlikte işletmelerin de dikkatini çekmiştir. Pek çok işletme sosyal medya pazarlamasını marka bilinirliğini ve karlılık oranını arttırmak için kullanmaktadır. İşletmeler sosyal medya üzerinden hedef kitlelerine kolayca ulaşarak daha az maliyetle reklamlarını yapabilmektedir. Bu çalışmada bankacılık sektöründe kullanılan sosyal medya pazarlamasının tüketici algısı üzerindeki etkisi ölçümlenmeye çalışılmıştır. 330 katılımcından anket yöntemiyle toplanan veri SPSS 21 programı ile analiz edilmiş ve yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The impact of social media on inhumans lives is increasing day by day. Social media has become one of the most effective communication platforms due to its intensive use by individuals. Thein creasing popularity of social media marketing, attracted the attention of organizations. Many organizations use social media marketing to increase brand awareness and profitability. The entities can easily reach their target audiences through social media and promote theircompanies with less cost.In this study, the effect of social media marketing used in banking sector on consumer perception is tried to be measured. The survey method was applied to 330 participants and the results of the survey were analyzed with SPSS 21.