Küçük ev aletlerinde satış promosyonlarının tüketici memnuniyetine etkisine yönelik İstanbul ilinde bir araştırma
A research on Istanbul for the effect of consumer satisfaction of salespromotions in home appliances
- Tez No: 553067
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NECMİYE TÜLİN İRGE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Perakendecilik, promosyon, satış promosyonları, tüketici memnuniyeti, Retailing, promotion, sales promotions, consumer satisfaction
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
Günümüzde rekabetin güçlendiği bu dönemde tüketicinin dikkatini çekmek, ciroları yükseltmek ve tüketici memnuniyetini üst sıralara taşımak, işletmeler için en önemli unsurlardandır. Bu gereklilikleri yerine getirmek için perakende sektöründeki faaliyetleri, devam eden ve akıcı aktiviteler olarak kullanmak gerekmektedir. Gerek kampanyalar gerekse promosyonlar yaparak satışı cazibe merkezi haline dönüştürmek şarttır. Tüketiciler aldıkları ürünlerden ve hizmetlerden memnun oldukları takdirde hem kendilerine hem de çevrelerine güven aşılamaktadırlar. Küçük ev aletleri her zaman ihtiyaç duyulan ürün gruplarındandır. Tüketicilerin güvendikleri ürünleri satın almaya teşvik edilmeleri ve bunun promosyonlarla desteklenmesi her zaman markaya kazandırmaktadır. Bu tez çalışmasında da ihtiyaç duyulan bu ürün grubunda satış promosyonlarının tüketicilerin memnuniyetine ne kadar etki sağladığı araştırılmış ve tüketici ihtiyacı, satış promosyonları, tüketici memnuniyeti gibi konular incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In today's competitive environment, attracting the attention of consumers, raising turnovers and bringing consumer satisfaction to the top are the most important factors for businesses. In order to meet these requirements, it is necessary to use the activities in the retail sector as ongoing and fluent activities. By making campaigns and promotions, it is necessary to turn the sale into a center of attraction. If consumers are satisfied with the products and services they receive, they instill confidence in both themselves and their environment. Small household appliances are always needed. Consumers are encouraged to buy the products they trust, and this is always supported by promotions. In this thesis, it was researched how the sales promotions effected the satisfaction of the consumers in this product group and the subjects such as consumer needs, sales promotions and consumer satisfaction were examined.