Ortadoğu'da terörizm: Afganistan örneği
Terrorism in the Middle East - Afghanistan
  1. Tez No: 554584
  2. Yazar: OLLA BANDAR THAHER ALFAYEZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KAMİL VELİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Afganistan, Ürdün, Terörle Mücadele, Kara Eylül, Kuzey İttifakı, Taliban, El Kaide, Afghanistan, Jordan, Anti- Terrorism, Black September, Northern Alliance, Taliban, Al- Qaeda
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Arap Devrimlerinin“Arap Baharı”olaylardan sonra Ortadoğu'da birkaç yeni terör örgütü ortaya çıkmıştır. Bu terör örgütleri devlet güvenliğini ve komşu ülkelerin güvenliğini etkiledi, özellikle Irak ve Şam Devleti“IŞİD”, Haşdi Sabi ve Husiler çıktıktan sonra. Afganistan'da Sovyetler Birliği topraklarına girdiğinde zamanı Afgan- Sovyet savaşı başladı aynı zamanda Afganistan'da iktidar için bir iç savaşı vardır. Sovyetlerin Afganistan'dan çıktıktan sonra güvenlik durumu çok kötü oldu. İç çatışmalar Mücahitler arasında ki iktidar için başlamış, 1994 senede Kandahar da bir grup medrese öğrencileri çıkmış Taliban ya da Taliban hareketi olarak ortaya çıkmıştır. Taliban yeni rejimi kuymak istemiştir ve Afgan toplumu üzerindeki etkisi çoktur bundan sonra El Kaide örgütü ortaya çıkmıştır. 11 Eylül 2001 yılında El Kaide tarafından bir saldırı yaptı ve saldırı yüzünden ABD tarafından Afganistan işgali başladı.
Özet (Çeviri)
After the events of the Arab Revolutions '' Arab Spring'' several new terrorist organizations have appeared, these terrorist organizations have affected the security of the state and the security of its neighboring countries especially after the emergence of a Islamic State of Iraq and the Levant '' ISIS'', The Popular Mobilization Force ''PMF'' and Houthi. The entry of the Soviet Union into Afghanistan, and its occupation, and the same time, Afghanistan was a civil war for power. After exit of the Soviets from Afghanistan and the deteriorating security situation and the emergence of the Taliban and its impact on the Afghan society. The reasons behind leading USA invasion in Afghanistan are The Al-Qaeda's appearance as a terrorist organization and September 11 attacks.