International migration and Turkey-Germany relations: The diplomacy of the refugee deal
Uluslararası göç ve Türkiye-Almanya ilişkileri: Mülteci anlaşmasının diplomasisi
  1. Tez No: 556311
  2. Yazar: AYŞE GÜL ÖCAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞULE TOKTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Suriyeli mülteci krizi, mülteci anlaşması, diplomasi, ilişki, göç, iki seviyeli oyun, müzakere, Syrian refugee crisis, the refugee deal, diplomacy, relationship, migration, two-level games, negotiation
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışma, özellikle yerel faktörlere ve bunların hem Almanya hem de Türkiye'deki hükümetler üzerindeki olası etkilerine odaklanarak, iki seviyeli oyun yardımı ile Avrupa Birliği-Almanya/ Türkiye müzakerelerini ele alacaktır. Bu yerel faktörler Merkel'in açık kapı politikası ve Türkiye'deki koalisyon hükümet olarak sıralanabilir. Müzakereler açıısndan bakıldığında mülteci krizi önemli dış politika enstrumanlarından biri olan diplomasiyi içermektedir. Anlaşmayı ayrıntılı bir şekilde açıklamak için, AB/Almanya ile Türkiye arasındaki mülteci krizi diplomasisi hakkında daha geniş bir perspektif sağlayan ikili görüşmeler ve müzakerelerin açıklanması gerekmektedir. Buna ek olarak tezin amacını desteklemek için Avrupa Birliği/Almanya-Türkiye ilişkilerinin arka planı ele alınmıştır. Bu doğrultuda amacım, uluslararasıcılık teorisi ve iki seviyeli oyun bağlamında AB/Almanya-Türkiye; çoğunlukla Merkel ve Erdoğan arasındaki müzakerelerin nasıl irdelenmesi gerektiğini açıklamaktır. Bu analizi yapmak için kitaplar, makaleler, gazete haberleri, diyaloglar ve istatistiksel data kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study will address the EU-Turkey negotiations with the help of two level game by focusing particularly on domestic factors and their possible influences on governments in both Germany and Turkey. These domestic factors can be seen as a open-door policy of Merkel and the hung parliament in Turkey. From this perspective, the refugee deal and negotiations involves one of the fundamental foreign policy instruments: diplomacy. In order to clarify the deal in detail, bilateral talks and negotiations must be explained to have a broader perspective about the diplomacy of the refugee crisis between the EU/Germany and Turkey. To support the aim of the thesis, historical background of the EU/Germany- Turkey relations was also addressed. In this direction, my aim is to explain how to address negotiations between the EU/Germany and Turkey, mostly between Merkel and Erdogan on the refugee crisis in terms of inter-governmentalism and two level game. In order to make this analysis, this study uses books, articles, newspapers, speeches and statistical data.