Siyasal iletişim sürecinde Necmettin Erbakan örneği
Example of Necmettin Erbakan in political communication process
  1. Tez No: 558952
  2. Yazar: ELİF ÖRS
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÖKTÜRK YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, İletişim Bilimleri, Political Science, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: İletişim, Siyasal İletişim, Siyasal İslam, Necmettin Erbakan, Milli Görüş, Siyaset, Communication, Political Communication, Political Islam, Necmettin Erbakan, Milli Görüş, Politics
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Gazetecilik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 286
Özet
Siyasal iletişimde kurumsal yapı kadar önemli olan bir konu liderlerdir. Bir toplumu bir olayın arkasından sürükleyen liderlerdir. Liderler toplumu temsil eden yüzüdür. Türkiye siyasi hayatında farklı bir oluşumu temsil eden siyasal İslam'ın ilk temsilcisi kabul edilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatta yürüttüğü iletişimi konu alan çalışmamızda iletişim, siyasal iletişim, Türkiye'nin çok partili hayatı, Milli Görüş, siyasal İslam gibi konular ele alınmıştır. İnandığı değerlere ve geçmiş tarihine dayanarak siyaset yaptığını iddia eden Erbakan'ı diğer liderlerden ayıran iletişim şekillerini incelemeye çalışılmıştır. Batı taklitçiliğine karşı çıkarak batılı anlamda siyaset anlayışının dışında siyasi hayatta var olmaya çalışan Erbakan, siyasal İslam'ı değil, siyasetteki Müslümanı temsil etmektedir. Bu açıdan belki de iletişimde yeni bir yol açmaya sebep olacaktır.
Özet (Çeviri)
Leaders of political communication are as important as institutional structure. They are the leaders who lead a society behind an event. The leader is the face that represents the society. Turkey represents a different political formation political life who adopted Islam's first representative Prof. Dr. Necmettin Erbakan's political life in our field study conducted by communications, communication, political communication, Turkey's multiparty life, the National Opinion is discussed topics such as political Islam. Erbakan, who claimed that he did politics based on the values he believed in and his past history, tried to examine the communication styles that differentiated them from other leaders. Erbakan, who is trying to exist in political life other than Western politics, opposing Western imitation, represents the Muslim in politics, not political Islam. In this respect, perhaps it will lead to a new way of communication.