Hüseyin Nihal Atsız'ın romanlarında siyasî, sosyal ve tarihî meseleler
Political, social and historical issues in the novels of Huseyin Nihal Atsız
  1. Tez No: 559045
  2. Yazar: ALPER BEYHAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ELİF KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Hüseyin Nihal Atsız, roman, siyasî, sosyal, tarihî, mesele, Huseyin Nihal Atsiz, novel, political, social, historical, issue
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Artvin Çoruh Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Hüseyin Nihal Atsız yaşantısı, fikirleri ve eserleriyle yaşadığı döneme damga vurmuş bir Türk aydınıdır. Fikirleriyle Türkçü nesillerin doğması ve yetişmesinde önemli etkisi olan Hüseyin Nihal Atsız'ın tarih alanında yapmış olduğu çalışmalar, bugün birçok araştırmacı tarafından kaynak olarak kullanılır. Edebî sahada vermiş olduğu eserlerle özgünlüğünü ortaya koyan Atsız, Türk edebiyatının önemli simalarındandır. Çalışmamızın ilk bölümünde Hüseyin Nihal Atsız'ın hayatına değinildi. İkinci bölümde yazarın Bozkurtların Ölümü, Bozkurtlar Diriliyor, Deli Kurt, Ruh Adam, Dalkavuklar Gecesi ve Z Vitamini romanlarındaki olaylara kısaca yer verildi. Üçüncü, dördüncü ve beşinci bölümlerde ise yazarın romanlarında tespit ettiğimiz siyasî, sosyal ve tarihî meseleler ayrı başlıklar altında incelendi.
Özet (Çeviri)
Huseyin Nihal Atsiz is a Turkish intellectual who made a mark in the period he lived, with his life, ideas and works. Huseyin, who has an important influence on the birth and development of Turkish generations with his ideas, is used by many researchers as a source for his studies in the field of history. Atsiz is a prominent figure of Turkish literature. In the first part of our study, the life of Huseyin Nihal Atsiz was mentioned. In the second chapter, the author's story of“Bozkurtların Ölümü, Bozkurtlar Diriliyor, Deli Kurt, Ruh Adam, Dalkavuklar Gecesi and Z Vitamini”novels was given. In the third, fourth and fifth chapters, the social, political and historical issues identified in the novels of the author were analyzed under different headings.