Spor sponsorluğu sözleşmesi
Agreement of sport sponsorship
  1. Tez No: 560090
  2. Yazar: OKTAY ÇAKMAK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BURCU ÖZKUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Spor, sponsorluk, spor sponsorluğu, Sport, sponsorship, sport sponsorship
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 154
Özet
Bu tez çalışmasında sponsorluk kavramından yola çıkılarak sponsorluğun tarihi gelişimi ve sponsorluk türlerine değinilmiş, sponsorluk konusundaki yasal düzenlemeler ve sınırlamalar üzerinde durulmuştur. Ayrıca spor sponsorluğu sözleşmesinin hukuki yapısı, benzer sözleşmeler ile farkları ve sona erme sebepleri literatür tarama yöntemi ile incelenmiştir. Spor sponsorluğu sözleşmesi tam iki tarafa borç yükleyen, sürekli borç ilişkisi içeren, ivazlı, kendine özgü yapısı olan atipik bir sözleşmedir. Spor sponsorluğu günümüzde işletmelerin sıklıkla kullandığı bir iletişim, pazarlama ve tanıtım aracı olarak varlık göstermektedir. İşletmeler spor sponsorluğu kapsamında kurumsal amaçlarına ulaşmak için sporcuları, spor takımlarını, teknik adamları, hakemleri, spor federasyonlarını, spor organizasyonlarını, spor programlarını ve spor yayınlarını desteklemektedirler. Spor sponsorluğu diğer iletişim araçlarına göre daha az maliyetli ve daha etkili olduğu için giderek yaygınlaşmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, by the starting from the concept of sponsorship, be touched on the historical development of sponsorship and the types of sponsorship and dwell on legal arrangements and limitations on sponsorship, the legal structure of the sports sponsorship contract, the differences with similar agreements and the reasons for the termination are examined by the literature review method. Sports sponsorship agreement is fully debts two parties, including perpetual debt relationships, onerous and innominate agreement with unique structure. Nowadays sports sponsorship is used frequently by businesses as a communication, marketing and promotion tool. Businesses supports sportsman, sports teams, technical staff, referees, sports federations, sports organizations, sports programs and sports publications to achieve their corporate goals within the scope of sports sponsorship. Sports sponsorship is becoming more common as it is less costly and more effective than other tools of communication.