Fransa'daki Türk göçmenler üzerine sosyolojik bir araştırma
A sociological research on Turkish immigrants in France
- Tez No: 562156
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FATİH ARSLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Göçmen, Fransa, Türk göçmenler, Kuşak Farkı, Aile değerleri, Siyasal katılım, Kültürlenme, Immigrant, France, Turkish immigrants, Generation Gap, Family values, Political Participation, Acculturation
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 141
Özet
Bu araştırmanın amacı, Fransa'da yaşayan Türk göçmenlerin uyum süreçlerinde ve yaşam standartlarında birinci ve ikinci kuşaklar açısından farklılıklar olup olmadığını belirlemek ve eğer farklılıklar varsa bunları nedenleri ile ortaya koymaktır. Araştırmada öncelikle göçmenlerin göç etme ve bu tercihlerini Fransa üzerinde kullanmalarındaki nedenler araştırılmıştır. Göç sonrası yaşadıkları uyum sorunları, başta dil ve kültür farklılıkları olmak üzere ele alınmıştır. Kültürel etkileşim sonucu, aile değerleri, siyasi katılım ve kültürlenme düzeylerine dair değişimlerin hangi yönde ve ne ölçüde oldukları tespit edilmiştir. Bir diğer önemli husus ise, Türk göçmenlere dair tüm bu uyum süreçleri, yaşanan zorluklar, kültürel etkileşim, adaptasyon ve entegrasyon süreçlerinin kuşaklar arasındaki farklılıklarıdır. Araştırmada kuşaklar arasında, aile değerleri, siyasi katılım ve kültürlenme düzeyleri bakımından farklılıklar ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine whether there are differences between the first and second generations of Turkish immigrants living in France in terms of adaptation processes and living standards and to present them with reasons if there are differences. The purpose of this study was to investigate the reasons for immigrants ' emigration and their use of these preferences in France. The problems of integration after migration have been addressed, especially differences in language and culture. As a result of cultural interaction, changes in family values, political participation and culture levels were determined in the direction and extent of the changes. Another important point is that all these adaptation processes for Turkish immigrants, the difficulties experienced, cultural interaction, adaptation and integration processes are different for generations. The study revealed differences between generations in terms of family values, political participation and cultural level.