Legousia falcata (Ten.) Fritsch Legousia pentagonia L. türlerinin morfolojik, anatomik ve sem yüzey analizlerinin araştırılması
Morphological and anatomical and sem surface analysis of Legousia falcata (Ten.) Fritsch Legousia pentagonia L.
- Tez No: 563098
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ÖZKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Botanik, Genetik, Biology, Botany, Genetics
- Anahtar Kelimeler: Legousia, Morphology, Anatomy, SEM
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 49
Özet
Bu çalışmada Türkiye'de yayılış gösteren Legousia falcata (Ten.) Fritsch ve Legousia pentagonia L. türleri morfolojik, anatomik, SEM bakımından incelenmiştir. Türlerin iç ve dış morfolojik özellikleri belirlenerek Flora of Turkey and the East Aegean Islands'daki bulgularla ve birbirleriyle karşılaştırılmıştır. Anatomik incelemelerde türlerin iç yapılarında büyük oranda benzerlik olduğu ancak özellikle gövde anatomi ve tohum yüzey yapılarında bazı farklılıklar olduğu belirlenmiştir. Ayrıca türlerin tohum ve polenleri SEM ile incelenerek tohum ve polen yapısı ve yüzeyi belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, Legousia falcata (Ten.) Fritsch and Legousia pentagonia L. endemic growing plants in Turkey were investigated morphologically, anatomically and SEM. Inner and outher morphological properties of these species were defined and compared with the findings in Turkey and the East Aegean Islands. In anatomical studies, ıt was established that big similarities have been present in inner structure of species but some differences have been determined especially stem anatomy and seed surface. In addition to these species, seed and polen strucure and surface were determined. May 2019, 38 pages.