Yeşilova vadisi (Ula / Muğla) florası
Flora of Yeşilova valley (Ula / Muğla)
- Tez No: 564431
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER VAROL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Botanik, Botany
- Anahtar Kelimeler: Flora, Yeşilova Vadisi, Ula, Muğla, Türkiye, Flora, Yeşilova Valley, Ula, Muğla, Türkiye
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu çalışma, Yeşilova (Ula-Muğla) Vadisi florasını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma alanımız Davis'in kullandığı kareleme sistemine göre C2 karesinde bulunmaktadır. Bu araştırmada, 2016-2018 yılları arasında toplanan 914 bitki örneğinin değerlendirilmesi ile 77 familya, 269 cins, 410 tür, 5 alttür ve 1 varyete tespit edilmiştir. Toplam takson sayısı 416'dır. Araştırma alanımızda C2 karesi için 2 yeni kayıt tespit edilmiştir. Endemik bitkilerin sayısı 12 (%2.88)'dir. Taksonların fitocoğrafik bölgelere dağılım oranları şu şekildedir: Akdeniz elementleri 171 (% 41.1), İran-Turan elementleri 5 (% 1.20), Avrupa-Sibirya elementleri 15 (% 3.60) ve geniş yayılışlı veya yayılış alanları belli olmayan taksonların sayısı 225 (% 54)' dir.
Özet (Çeviri)
This investigation was carried out determine Flora of Yeşilova (Ula-Muğla) Valley. Our research area is in C2 square according to the frame system used by Davis. In this study, during the period 2016-2018, by evaluating the collected 914 plant specimens, 77 family, 269 genera, 410 species, 5 subspecies and 1variety were identified. The total number of taxa is 416. In our research area, two new records were identified for C2 square. The number of endemic plants is 12 (%2.88).The distribution rates of taxa into phytogeographical regions are as follows: Mediterranean elements 171 (% 41.1), Irano-Turanian elements 5 (% 1.20), Euro-Siberian elements 15 (% 3.60) and unknown or cosmopolits 225 (% 54).