Kamu İhale Hukukunda ihaleden yasaklama işlemi
Prohibition from participation in tenders within the scope of Public Procurement Law
  1. Tez No: 564517
  2. Yazar: BAHAR KOÇ GÖRMEZ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ YELİZ ŞANLI ATAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: kamu ihalesi, yasaklama, public procurement, prohibition
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
Kamu ihaleleri, idarelerin, kamu hizmetlerinin tesisi amacıyla başvurduğu mal ve hizmet alımlarına ilişkin olup bu alanda 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu yürürlüktedir. Kamu ihalelerine birtakım ilkeler hâkim olup, çalışmamızda yer verdiğimiz bu ilkelerden özellikle“saydamlık, rekabet, eşit muamele ve güvenilirlik”ilkelerinin tesisi önem taşımaktadır. İhale sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasında, ilkelerin tesis edilmesinin etkisi büyük olup, bu maksatla 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanununda birtakım kural ve yaptırımlar düzenlenmiştir. Bu çalışmanın amacı 4734, 4735 ve 2886 sayılı Kanun lar kapsamında kamu ihalelerine katılmaktan yasaklama işleminin tesisi, uygulanması ve bu işleme karşı başvurulabilecek yasal imkânların Danıştay kararları çerçevesinde irdelenmesidir.
Özet (Çeviri)
Public procurements refer to the procurement of goods and services for the administration of public services and the Public Procurement Law No. 4734, Public Procurement Contracts Law No. 4735 and State Procurement Law No. 2886 are in force in this regard. A number of principles prevail in public procurements but the principles of“transparency, competition, equal treatment and reliability”are of particular importance. It is of utmost importance to implement these principles for the successful completion of the procurement process and a number of rules and sanctions are regulated within the Public Procurement Law No. 4734, Public Procurement Contracts Law No. 4735 and State Procurement Law No. 2886 for this purpose. The purpose of this study is to implement and execute the process of prohibition from participating in public tenders under Laws No. 4734, 4735 and 2886 and to examine within the framework of the decisions taken by Council of State the legal possibilities that can be filed against this process.