Stability of a recombinant plasmid pSBG conying &-anylose gene in bacillus subbes
Bacillus subtiliste &-amilaz geni taşıyan rekombinant plazmid pSBG' nın kararlılığı
  1. Tez No: 56483
  2. Yazar: PINAR TANBOĞA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CANDAN GÜRAKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gıda Mühendisliği, Food Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: B. subtilis, rekombinant plasmid pSB6, a- amilaz, plasmid kararsızlığı, kinetik modelleme. IV, subtilis, recombinant plasmid pSB6, a-amylase, plasmid instability, kinetic modeling. III
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gıda Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
ÖZ BACILLUS SUBTIUS te a-AMİLAZ GENİ TAŞIYAN REKOMBİNANT PLAZMİD pSB6' NIN KARARLILI?I Tanboğa, Pınar Yüksek Lisans, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Candan Gürakan Ortak Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Zümrüt Ögel Haziran 1996, 50 sayfa Plazmid pSB6 (11.6 kb.) B.afnyloliquefaciens'm a-amilaz genini (2.2 kb.) ve kloramfenikole karşı direnci kodlayan geni taşımaktadır. Bu plazmidin Bacillus subtilis'tQ seçici olmayan koşullarda segregasyonal ve yapısal kararsızlığı çalışılmıştır. Bu kararsızlık plazmid taşıyan ve plazmidi olmayan hücrelerin büyümeleri arasındaki farktan türetilmiş bir kinetik denklemle modellenmiştir. Bu koşullarda bu plazmidin segregasyonal ve yapısal karasızlık gösterdiği gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STABILITY OF A RECOMBINANT PLASMID pSB6 CARRYING a-AMYLASE GENE IN BACILLUS SUBTIUS Tanboğa, Pınar M.S., Department of Food Engineering Supervisor: Assist Prof Dr. Candan Gürakan Co-supervisor: Assist. Prof Dr. Zümrüt Ögel June 1996, 50 pages Plasmid pSB6 (11.6 kb.) contains the a-amylase gene (2.2 kb.) of Bacillus amyloliquefaciens and the gene for resistance to the antibiotic chloramphenicol. The segregational and structural instability of plasmid were studied under non-selective conditions in Bacillus subtilis. These instabilities were modeled according to a kinetic expression derived from the differences in the growth between plasmid-bearing and plasmid-free cells. It was observed that this plasmid shows both segregational and structural instability under the conditions examined.