Experimental investigation of two shared storage assigment policies in As/rs under continious review (Q, r) inventory policy
Sürekli gözden geçirmeli envanter politikası ile çalışan otomatik depolama politikalarının deneysel incelenmesi
- Tez No: 56499
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NUR EVİN ÖZDEMİREL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Otomatik Depolama Boşaltma Sistemi, Paylaşımcı Depolama Politikaları, Sürekli Gözden Geçirmeli (Q, r) Envanter Politikası, Benzetim, Deney Tasarımı iv, Automated Storage Retrieval System, Shared Storage Assignment Policies, Continuous Review (Q, r) Inventory Policy, Simulation, Experimental Design. Ill
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 186
Özet
oz SÜREKLİ GÖZDEN GEÇİRMELİ ENVANTER POLİTİKASI İLE ÇALIŞAN OTOMATİK DEPOLAMA BOŞALTMA SİSTEMLERİNDE PAYLAŞIMCI DEPOLAMA POLİTİKALARININ DENEYSEL İNCELENMESİ KÜLTÜREL, Şadan Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Nur Evin ÖZDEMİREL Ortak Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Canan SEPİL Mayıs 1996, 172 sayfa Bu çalışmada, dönüşüm oranına ve sistemde kalış süresine dayanan üç sınıflı paylaşımcı depolama politikaları, koridor sonu Otomatik Depolama Boşaltma Sisteminde (ODBS) karşılaştırılmıştır. ODBS'nin sürekli gözden geçirmeli, sipariş miktarı, yeniden sipariş verme noktası (Q,r) envanter politikası ile çalıştığı varsayılmıştır. Bu iki paylaşımcı depolama politikalarının karşılaştırılması ve dört faktörün (sipariş verme maliyeti, sonradan karşılama maliyeti, ABC sınıflandırması, kapasite daraltma) etkilerinin incelenmesi için başlıca performans ölçütleri olarak ODB aracının ortalama transfer zamanı, sistemin dengesi, ve ortalama sonradan karşılama miktarı kullanılmıştır. Değişik ürün tipi sayısı, sipariş gelme süresi ve talep oranında olabilecek değişikliklere karşı sistemin duyarlılığı da incelenmiştir. Deney sonuçlan sunulmuş ve tartışılmıştır. Dönüşüm oranına dayanan politikanın sistemde kalış süresine dayanan politikadan genel olarak daha iyi olduğu sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EXPERIMENTAL INVESTIGATION OF TWO SHARED STORAGE ASSIGNMENT POLICIES IN AS/RS UNDER CONTINUOUS REVIEW (Q,r) INVENTORY POLICY KÜLTÜREL, Şadan M.S., Department of Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Nur Evin ÖZDEMÎREL Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Canan SEPÎL May 1996, 172 pages In this study, three class turnover and duration of stay based storage assignment policies are compared in an end of aisle Automated Storage Retrieval System (AS/RS). The AS/RS is assumed to operate under the continuous review, order quantity, reorder point (Q,r) inventory policy. Average transportation time of the AS/R machine, balance of the system, and average backorder are used as the main performance measures to compare the two shared storage assignment policies and to investigate the effects of four factors, namely ordering cost, backorder cost, ABC classification, and warehouse capacity shrinkage. Sensitivity of the system to possible changes in the product variety, replenishment lead times and demand rates is also studied. Results obtained by a comprehensive experimental design are presented and discussed. Our main conclusion is that the turnover based policy, in general outperforms the duration of stay based policy.