Test squence generation for a finite state machine using characterization sets
Bir sonlu durum makinası için tanımlayıcı kümeler kullanarak test dizisi üretimi
- Tez No: 56628
- Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL İNAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Sonlu Durum Makinası, Test, Test Dizisi, Kontrol Dizisi, Ayırt Edici Dizi, Tanımlayıcı Küme, Ayırt Edici Küme, Kırsal Postacı Turu IV, Finite State Machine, Testing, Test Sequence, Checking Sequence, Distinguishing Sequence, Characterization Set, Distinguishing Set, Rural Postman Tour. m
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Bu tezde, bir model sonlu durum makinası için ayırt edici dizi bulunamadığı genel durumda, eniyi test dizisi üretimi problemi incelenmiş ve gerçekleştirilmiştir. Çalışma aynı zamanda, muhtemelen hatalı bir uygulamanın belirtimine göre daha fazla durum sayışma sahip olabileceği koşulda, bir sonlu durum makinası için test dizisi üretiminin araştırmasını da kapsamaktadır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the problem of generating optimal checking sequence is investigated and implemented under the general condition where a distinguishing sequence for the model finite state machine may not exist. The study also covers the search for the generation of test sequences for a Finite State Machine when a possibly faulty implementation of a specification may have more states than the specification.