Implementation of on optimal conformance test sequence generation using distinguishing sequences and modified postman algorithm
- Tez No: 56536
- Danışmanlar: PROF.DR. KEMAL İNAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Protokol Uyum Sınaması, Ayırt Edici Diziler, Yoklama Deneyi, Haberleşme Protokolü, Kırsal Postacı Algoritması IV, Protocol Conformance Testing, Distinguishing Sequences, Checking Experiment, Communication Protocol, Rural Postman Algorithm. iii
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
öz AYIRT EDİCÎ DİZİLER VE UYARLANMIŞ KIRSAL POSTACI ALGORİTMASI KULLANARAK ENİYÎ UYUM SINAMA DİZİSİ ÜRETEN BİR YÖNTEMİN GERÇEKLENMESİ Çalgın, Hüseyin Yüksek Lisans, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Kemal İnan Ocak 1996, 64 Sayfa Bu tezde, bir protokol uyum sınaması test dizisi üretme yöntemi ileriye götürülmüş ve kişisel bilgisayar ortamında, C++ programlama dili kullanılarak gerçeklenmiştir. Geniş haberleşme ağlan, haberleşme protokolü adı verilen, soyut belirtim kuralları ile birbirlerine bağlanan bloklar içerir. Bir protokol uygulamasının gerekli soyut belirtime uyup uymadığının sınanması gerekir. Bu tür bir sınamaya protokol uyum sınaması adı verilir. Bu soyut belirtimlerin çoğu sonlu durum makinaları biçiminde temsil edilebilir. Sonlu durum makinalarında yapılan yoklama deneyleri, verilen bir kara kutu uygulamasının girdi-çıktı bakımından belirtim makinasına eşdeğer olup olmadığım kontrol eden bir girdi-çıktı dizisi ararlar. Bu çalışmada“ayırt edici diziler”,“kırsal postacı algoritması”ve“çakışma algoritması”kullanılarak yoklama deneyi yöntemi geliştirilmiş ve gerçeklenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF AN OPTIMAL CONFORMANCE TEST SEQUENCE GENERATION USING DISTINGUISHING SEQUENCES AND MODIFIED RURAL POSTMAN TOUR ALGORITHM Çalgın, Hüseyin M. S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Kemal înan January 1996, 64 Pages In this thesis, an implementation of a protocol conformance test sequence generation method is improved and realized in the personal computer environment using the C++ programming language. Large communication networks involve separate self operating blocks which are connected to each other via the rules of abstract specifications called communication protocols. An implementation of a protocol must be tested to ensure its conformance to the required abstract specification. Such a test is called a conformance test. Most of these abstract specifications can be represented in a finite state automaton format. Checking experiments on finite state machines use an input/output sequence called checking sequence that is used to guarantee that given black box implementation is input/output equivalent to the specification automaton. In mis study, using“distinguishing sequences”,“rural postman algorithm”and“overlapping algorithm”a method for computing an optimal checking experiment is developed and implemented.