Algorithms for conformance test generation
Uyum sınaması üretilmesi için algoritmalar
  1. Tez No: 75914
  2. Yazar: BURAK SERDAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜNEY GÖNENÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Uyum sınaması, ayırt edici diziler, tek girdi/çıktı dizileri, Conformance testing, distinguishing sequence, unique input/output se quence
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
oz UYUM SINAMASI ÜRETİLMESİ İÇİN ALGORİTMALAR Serdar, Burak Yüksek Lisans, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Güney Gönenç Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Kemal İnan Temmuz 1998, 63 Sayfa Bu tezde, sonlu durum makinası belirtimleri için uyum sınaması üretilmesi için bir model önerilmiştir. 'Kara kutu' uygulamaların belirtimlerine uyumunu sınamanın tek yolu, uygulamaya girdiler vermek ve beklenen çıktıların alınıp alınmadığını gözlemektir. İdeal olarak, bir uyum sınaması uygulamalardaki olası her hatayı bulmalıdır. Önerilen model, belirli varsayımlar altında tüm hataları bulmak için kontrol dizilerinde bu lunması yeterli olan koşulları belirlemekte kullanılmıştır. Ayırt edici diziler ve tek girdi/çıktıdizileri kullanılarak, sıfırlama olduğu ve olmadığ ı durumlar için algoritmalar geliştirilmiştir. Bu algoritmalar C++ programlama dili kullanılarak gerçeklenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ALGORITHMS FOR CONFORMANCE TEST GENERATION Serdar, Burak M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Güney Gönenç Co-Supervisor: Prof. Dr. Kemal İnan July 1998, 63 Pages In this thesis, a general model for constructing conformance tests for finite state machine specifications is proposed. The only way of testing the conformance of a 'black-box' implementation with respect to its specification is by applying inputs and observing whether the response generated is what is expected. Ideally, a conformance test must be capable of detecting every possible fault in an implementation. Based on the proposed model, sufficient conditions that must be satisfied by checking sequences to ensure full fault detection under certain assumptions are derived. Algorithms using distinguish ing sequences and unique input/output sequences with and without a reset facility is developed and realized using the C++ language.