Kur'an-ı Kerim ve Eski Ahit'e göre İsrailoğulları'nın lânetlenmesi
The cursing of Jews according to the Qur'an and Sacred Book
  1. Tez No: 566530
  2. Yazar: SAİD AKBIYIK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HAKAN UĞUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Lânet, Kur'an-ı Kerim, Eski Ahit, Tevrat, İsrailoğulları, Yahudilik, Curse, The Noble Qur'an, Old testament, Torah, Isralities, Judaism
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
Bu tez genel itibariyle, Kur'an-ı Kerim'de ve Eski Ahit'te İsrailoğulları'nın lânetlenmesiyle ilgili âyetleri ve bu bağlamda ifade edilen kavramları kapsamaktadır. Giriş, üç ana bölüm ve sonuçtan oluşmaktadır. Giriş bölümünde, araştırmada incelenen sorun, bu sorunu çözmek için kullanılan yöntem ve araştırmada yararlanılan kaynaklar genel olarak tanıtılmıştır. Birinci bölümde, lânet kavramı ve türevleri, Kur'an-ı Kerim ve Eski Ahit'te lânet kelimesinin kullanıldığı kalıplarla ve konunun daha iyi anlaşılması için İsrailoğulları'nın tarihi, İslam ve Yahudi kaynaklarına göre incelenmiştir. İkinci bölümde, Eski Ahit'te İsrailoğulları'nın lânetlenmesi ile ilgili pasajlar incelendi. Üçüncü bölümde, Kur'an-ı Kerim'de İsrailoğulları'nın lânetlenmesi ile ilgili ayetler incelendi. Ayrıca bu ayetler müfessirlerin yorumlarıyla değerlendirilmeye çalışıldı. Sonuç bölümünde, yapılan çalışmayla alakalı genel bir değerlendirme yapıldı.
Özet (Çeviri)
This study comprises some verses about The cursing of Jews in the Noble Qur'an and old testaments and in this context expressed notions in general. Introduction consist of three main sections and a result. In the introduction, the problem examined in the research, the method used to solve this problem and the resources used in the research are introduced in general. In the first chapter,“The curse”word and its kinds, the forms in which the word“the curse”is used in the Noble Qur'an and old testament are examined and to be better understand, Isralities history is tried to envoy according to Islamic and Jewish historical sources . In the second chapter, the verses about the cursing of the Israelites in the Old Testament are examined. In the third chapter, the verses about the cursing of the Israelites in the Noble Qur'an are examined. Also this verses are tried to evaluate with the interpretations of the commentators. In conclusion part, general evaluation is made about study.