A Heuristic for flowskops with totalflow time minimization
Akım atelyesinde toplam tamamlama zamanı azaltan yaklaşık bir metod
- Tez No: 56698
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER KIRCA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Akım atelyesi, ağırlıklı tamamlanma zamanı, yaklaşık metot. IVTo my mother and my father, Flowshop scheduling, weighted flow time, heuristic. m
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
oz AKIM ATELYESİNDE TOPLAM TAMAMLANMA ZAMANINI AZALTAN YAKLAŞIK BİR METOT Uslu Başaran, Ayşe Gülçin Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ömer Kırca Ocak 1996, 51 sayfa Bu tez, çok aşamalı bir akım atelyesi ortamında işlerin toplam ağırlıklı bitiş zamanlarım en aza indirmek amacıyla sıralanması problemini inceler. Bu amaçla ilk olarak daha önceki araştırmalar gözden geçirilir. Daha sonra değişik sıralama kuralları kullanılarak bir algoritma geliştirilmiştir. Sunulan çözüm yöntemi, bir alt ve üst sınırlama metoduyla ve bir başka algoritmayla karşılaştırılmalı değerlendirilerek tartışılmıştır. İşlemsel sonuçlar algoritmanın etkinliğini ve diğer bilinen yöntemlere üstünlüğünü göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A HEURISTIC FOR FLOWSHOPS WITH TOTAL FLOW TIME MINIMIZATION Uslu Başaran, Ayşe Gülçin M.S., Department of Industrial Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ömer Kırca January 1996, 51 pages This thesis analyzes the problem of scheduling the jobs at a multistage flowshop environment with the aim of minimizing the total weighted flow time. For this purpose firstly previous research is investigated. Then a heuristic is developed by using different sequencing rules. A comparative evaluation of the proposed solution procedure with a optimizing branch and bound algorithm and another heuristic are discussed. Computational results show the efficiency of the algorithm and superiority to the known heuristic.