Conducting polymer composites of polypyrote and polyindne
Polipirol ve poliinden iletken polimer kompositleri
  1. Tez No: 56734
  2. Yazar: AYHAN BOZKURT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. LEVENT KAMİL TOPPARE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Conducting Polymers, Composite Polymer, Electrochemical Polymerization, Schottky Junction. IV
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
oz POLİPİROL VE POLENDEN İLETKEN POLİMER KOMPOZİTLERİ Bozkurt, Ayhan Yüksek Lisans, Kimya Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Levent Toppare Yardımcı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Ural Akbulut Ocak 1996, 112 sayfa Polipirol ve poliinden iletken kompozitleri elektrokimyasal yöntemlerle sentezlendi. Kompozit sentezleri iki metodla yapıldı. Birinci metotta inden Ag/Ag+ elektroda karşı 2.0 V asetonitril ortamında elektrokimyasal polimerleştirildi. Daha sonra poliinden kaplı elektrot Ag/Ag+ karşı 1 V ta pirol kaplandı. İkinci mettota ise birinci metodun tersine önce polipirol kaplı elektrot üzerine yine aynı ortamda inden polimerleştirildi.Her iki yolla elde edilen kompozitler FT-IR, SEM ve TGA gibi yöntemlerle karakterizasyonları gerçekleştirildi. İletkenlikler standart dört prop yöntemi ile ölçüldü. Ayrıca kompozitlerin termal özellikleri incelendi ve sıcaklık sensörü olarak tersinirlik özellikleri saptandı. Her iki yöntemle üretilen PPy/PIn kompozitlerinin metallerle kontak analizi yapıldı. İndium ile kompozit filmler arasındaki rektifiye kontak I-V tekniği ile incelendi. İTO, Pt, ve Au ile yapılan kontakların ohmik özellikler gösterdiği saptanmıştır. Anahtar kelimeler : İletken polimerler, kompozit polimer, elektrokimyasal polimerleşme, Schottky kontak. vı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONDUCTING POLYMER COMPOSITES OF POLYPYRROLE AND POLYINDENE Bozkurt, Ayhan M. S., Department of Chemistry Supervisor: Prof. Dr. Levent Toppare Co-Supervisor: Prof. Dr. Ural Akbulut January 1996, 112 pages Polypyrrole-polyindene composites were prepared via electrochemical methods. Two different approaches were utilized. In the first, the electroinitiated polymerization of indene on a platinum electrode is achieved at 2.0 V vs. Ag/Ag+ in acetonitrile. Then the polyindene coated electrode is used for the electrochemical polymerization of pyrrole at 1.0 V vs. Ag/Ag+. In the second case, electrochemical coating of platinum electrode with polypyrrole at 1.0 V vs. Ag/Ag+ was carried out and indene was polymerized on the conducting polymer at 2.0 V vs. Ag/Ag+ in acetonitrile medium. IllThe characterization of these composites were done by FT-IR, SEM, TGA analyses. Electrical conductivities were evaluated by two-probe and four- probe methods. Composites were found to be capable of responding toward temperature changes with good reversibility. Fabrication and analysis of junctions between metals and PPy/PIn composites produced by first and second systems were presented. The rectifying junction between indium and composite films in a sandwich geometry were observed by I-V technique. ITO, Pt, and Au observed to form ohmic junctions with PPy/PIn in sandwich geometry.