Investigation of new control methods for hybrid AC/DC microgrids
Hibrid AC/DC microgrid için yeni control yöntemlerin araştırılması
  1. Tez No: 567475
  2. Yazar: AMEER ABDULLAH KHAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. Murtaza Farsadi
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: PWM (Darbe genişliği Modülasyonu), Conventional droop kontrolü, Boost dönüştürücüler, Voltaj regülatö, PWM (Pulse width Modulation), Conventional droop control, Boost converters, Voltage regulator
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Son olarak güç dönüştürücüler farklı türleri vardır. Bazı türlerde (örneğin ana supply), bir Güç Kaynağı birden fazla yük vermek için gereklidir. Bir güç Dönüştürücü planlarken birincil zorluklardan biri özellikle kullanılan yoğunluk switchmiktarı orta derecede büyük olduğunda etkinliğinigenişletmektir. Tek bir kaynaktan birkaç yük sağlanmış olsa da, anahtarlarda güç talihsizliği azaltılamaz durumda, bu noktada tek bir kaynak kullanarak normal kullanımı tamamen yapılabilir değildir. Talihsizliği azaltmak ve etkinliği artırmak için, öneri yeni bir yapı anahtarları azalmış sayıda verir. Bu teorinin kapsamı sadece dc-dc dönüştürücü ile sınırlı değildir, convertertek bir dc sou rce üç faz AC loadskaynağı içinayrıca tanıtıldı. Bu söylem, inverter kısmının geliştirilmiş bir eksikliği toleranslı düzenlemeiçerir. Oluşturulan Waveforms simulations are satisfactory sonuçlarının bir gösteri olarak dahil. droop control inverters paralel çalışma için bir well-known sistemidir. Her durumda, droop control sistemi Verim Empedans çeşitli ile Invertörler için yapısını değiştirir Aridurum ve sustainable canlılık sorunları have dağıtılmış yenilenebilir güç generation ve microgrids yükselen iyileştirilmesi gelişmiş endişeleri söylüyorlar. Yenilenebilir power kaynakları normalde dağınık olduğundan, power framework içindifficult manage sonsuz, henüz büyüyen, Aralıklı d alışılmış bir şekilde stributed power generation. Böylece d istributed generation kaynakları, load ve potansiyel olarak energy storages, bir sys denetlemek için tematik görünüm alınmalıdır. Tüm bu dağıtılmış üniteleri bir arayagetirerek, dağıtım tarafında bir micro Güç Sistemi şekillenir, sher yerdemicrogrid atama. Distribution Güç Sistemi geçmişte bir kez sadece yük olarak kabul edilir göz önüne alındığında, microgrids geneasyon ve torage birimlerinin dahilçok temel düzeyde değişen kontrol ve conventional güç çerçevesinin operational structure. Tradyiyonal güç çerçevesi AC'ye bağlı olduğundan, microgrid'ler başlangıç zamanında normal olarak AC tabanlı olarak görülüyor. Üç fazlı AC taşıma commonly Ortak Kaplin PCC purpose olarakkullanılır. PCC normalde ana güç arabirimi between bir yardımcı program ağı ve Microgrid olarak ayarlanır. Paralel olarak ilişkili dağıtılmış enerji kaynakları güç dönüştürücüler doğru kontrol microgrid içinde yüksek kalibreli ve güvenilirlik canlılık kaynağı sağlamak için temel. Kontrol sarkması geniş AC adalı microgrids bu dönüştürücüler kontrol etmek için kullanılır. Kontrol droop ayrı ayrı, aktif ve reaktif güç paylaşımı neden frekans ve gerilim yönlendirir. Kontrol droop hassas bir aktif güç paylaşımı gerçekleştirir olmasına rağmen, voltaj regülasyon sorunları üreten reaktif güç paylaşımı nda imprecisions sunar. Bu şekilde, bu yazı denetimi takip olarak düzenlenir. İlk olarak, sunum bir microgrid içinde sarktıcı kontrolü ve güç dönüştürücüler için uygulanmasının önemini tasvir eder. İkinci bölüm, güç paylaşımı konularının ele alınabilmesi için yazışma çerçevelerini kullanmanın önemini göstermektedir. Üçüncü alan güç paylaşımında bu denetimin kısıtlamalarını ortaya kaldırır. Dördüncü bölümde, improved droop kontrol teknikleri ile ilgili en son çalışmaları hızlı bir şekilde inceleyip inceliyoruz. Droop kontrol elektrik dağıtım şebekesi hiçbir yardım yoktur bağımsız microgrids jeneratörler arasında faiz gücü paylaşımı için anahtar çözümdür. Dinamik güç ayrışdırma ve alıcı güç kontrolü, gerilim kılavuzu, kontrol sallanan ve çerçeve gücü üzerinde Droop kazanımları incelenir. Sonraki Yük türü nde, çeşitli hatalar uygulanarak indüksiyon motor öznitelikleri izlenir. Simülasyon sonuçlarına göre, mikroızgaranın hızlı frekans yakınsaması nasıl başaracağına ve koruma çerçevesi çalışmasının çerçeve kararlılığını ne kadar hızlı iyileştirebileceğine hata yoğunluğu ve süre'nin karar vereceği gösterilmiştir. Mikroızgarada dengesiz doğrusal olmayan yük dikkate alınır ve yüklü denetleyicilerin harmonik distorsiyon, çerçeve dengeleme ve gerilim düzenlemesi üzerindeki etkileri gözlenir. Droop kontrol bir elektrik şebekesine bağlı bir senkron jeneratör sürüş bir prime mover bir hız kontrolörüdür. Sarkmaz hız kontrol modunda, jeneratör yüksizden tam yüke yüklendiğinde hız sabit bir yüzde azalır. Bu, paralel çalışma durumunda her yük için kararlı bir çalışma noktası sağlar. Örneğin, bir jeneratör yardımcı program ızgarası ile paralel ve bu yardımcı program ızgara jeneratör hızı ve voltaj belirleyecektir. Hız ayar noktası biraz daha düşük olduğunda, hız valisi frekansı düşürmek için bir girişim yakıt kaynağı tamamen kapatacaktır. Eğer ayar noktası biraz daha yüksekse, hız valisi yakıt kaynağını tamamen açacaktır. Bu sorunları çözmek için, biz sarkmak kontrolleri kullanın.
Özet (Çeviri)
There are different types of power converters as of late. In some types for example main supply, it is needed to give more than one load from a power supply. One of the primary difficulties while planning a power converter is to expand its effectiveness particularly when the quantity of intensity switches utilized is moderately vast. While a few loads are provided from a single source, if the Power misfortune in the switches can't be diminished, at that point the normal utilization of utilizing a single source isn't entirely do able. To reduce the misfortune and Increase effectiveness, the proposal gives a novel structure diminished number of switches. The extent of this theory isn't restricted to the dc-dc converter just, the converter to supply three phase C loads from a single dc source is additionally introduced. This discourse incorporates an improved deficiency tolerant arrangement of the Inverter part. The created waveforms from the simulations are incorporated as a showing of satisfactory outcomes. droop control is a well-known system for the parallel operation of inverters. In any case, the droop control system changes its structure for Inverters with various kinds of yield impedance The arising concerns on condition and sustainable vitality issues have advanced the improvement of distributed renewable power generation and the rising of Microgrids. Since renewable power sources are normally dispersed, it is difficult for the power framework to manage an endless, yet growing, intermittent distributed power generation in a customary manner. To viably oversee distributed generation sources, load, and potentially energy storages, a systematic view must be taken. By integrating all these distributed units together, a micro power system is shaped from the distribution side, subsequently the designation of microgrid. given that distribution power system is once in the past considered as load just, the inclusion of generation and storage units in microgrids is on a very basic level changing the control and operational structure of conventional power framework. As traditional power framework depends on AC, microgrids are viewed as normally AC based at beginning time. A Three-Phase AC transport is commonly utilized as the purpose of common coupling PCC. PCC is ordinarily set as the main power interface between a utility network and the microgrid. The proper control of the distributed energy resources power converters associated in parallel is basic to provide vitality supply of high caliber and dependability inside microgrid. The control droop is broadly used to control these converters in AC islanded microgrids. The control droop directs frequency and voltage which causes the active and reactive power sharing, separately. Even though the control droop accomplishes a precise active power sharing, it presents Imprecisions in reactive power sharing which produces issues in voltage regulation. In this way, this writing audit is organized as pursues. To begin with, the presentation depicts the significance of droop control and its application to power converters inside a microgrid. The second segment demonstrates the significance of utilizing correspondence frameworks to take care of power sharing issues. The third area introduces the restrictions of this control in power sharing. In the fourth segment, we quickly examine and dissect the most recent works about improved droop control techniques. Droop control is the key solution for sharing the interest power between generators in independent microgrids where there is no help from the electricity distribution grid. Droop gains on decoupling of dynamic power and receptive power control, voltage guideline, control swaying and framework strength are examined. In the subsequent Load type think about, by applying the various kinds of faults, induction motor attributes are watched. By simulation results it is demonstrated that the fault intensity and duration will decide how the microgrid accomplishes quick frequency convergence and how quick protection framework operation can improve framework stability. Imbalanced nonlinear load is considered in the microgrid and the impacts of installed controllers on harmonic distortion, framework equalization and voltage regulation are observed. Droop control is a speed controller of a prime mover driving a synchronous generator connected to an electrical grid. In the droop speed control mode, the speed will decrease by a fixed percentage when the generator is loaded from no-load to full load. This provides a stable working point for each load in case of parallel operation. For example, a generator is paralleled with the utility grid and this utility grid will determine the generator speed and voltage. When the speed setpoint is slightly lower, the speed governor will fully close the fuel supply to lower the frequency. If the setpoint slightly higher, the speed governor will fully open the fuel supply. To solve these problems, we use droop controls.