State space modeling of bluried images
Bulanık görüntülerin durum uzayı modelleri
  1. Tez No: 56843
  2. Yazar: LEVENT DÜNYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KERİM DEMİRBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Durum uzayı modelleri, gözlem modelleri iv, State space models, observation models
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
öz BULANIK GÖRÜNTÜLERİN DURUM UZAYI MODELLERİ DÜNYA, Levent Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Kerim DEMİRBAŞ Eylül 1996, 85 Sayfa Bu tezde uzayda değişen lineer sistemlerin ürettiği bulanık görüntüler ele alınmıştır. Bu görüntülerin durum uzayı gösterimleri geliştirilmiştir. İki farklı durum uzayı gösterimi verilmiştir. Bunlardan birincisi örneklere dayanırken diğeri ortonormal açılımlara dayanmaktadır. Bazı özel lineer zaman değişmesiz sistemlerin oluşturduğu bulanık görüntüler simüle edilmiştir. Bu görüntülere ait gerçek değerler Prof. Dr. Kerim Demirbaş'a ait optimum kod çözümüne dayanan düzeltme algoritması [i] kullanılarak tahmin edilmektedir. Bu simülasyonlar Matlab'ta yapılmıştır. İlaveten bazı simülasyon örnekleri de sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STATE SPACE MODELING OF BLURRED IMAGES DÜNYA, Levent M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Kerim DEMİRBAŞ September 1996, 85 pages In this thesis, blurred images generated by a space varying linear systems are considered. These have been tried to be represented by state space models. Two different state space representations are given. One of them is based upon samples, while the other is based upon the orthonormal expansions. Line and 2*2 point spread function blurred images generated by some special linear time invariant systems are simulated. Actual values of these images are estimated by Demirbaş's estimation scheme called the optimum decoding based smoothing algorithm [l] These simulations are done by Matlab. Some simulation examples are presented as well.