Evaluation of message weight distribution polynomials for linear block codes
Doğrusal blok kodlarda bilgi ağırlık dağılım polinomlarının değerlendirilmesi
  1. Tez No: 56842
  2. Yazar: LEVENT KOCATÜRK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MELEK D. YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgi Ağırlık Dağılım Polinomu, Sistematik Kodlayıcı, Sistematik Olmayan Kodlayıcı, Tam Kod Çözücü, Tam Olmayan Kod Çözücü, BCH Kodları, ili Simetrik Kanal, Message Weight Distribution Polynomial, Systematic Encoder, Nonsystematic Encoder, Complete Decoder, Incomplete Decoder, BCH Codes, Binary Symmetric Channel m
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
öz DO?RUSAL BLOK KODLARDA BİLGİ A?IRLIK DA?ILIM POLİNOMLARININ DE?ERLENDİRİLMESİ Kocatürk, Levent Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Melek D. Yücel Aralık 1996, 102 sayfa Bu tez çalışmasında, sistematik olan ve sistematik olmayan kodlayıcılar için bilgi sözcüklerinin özelliklerini veren Bilgi Ağırlık Dağılım ve Toplam Bilgi Ağırlık Dağılım Polinomları doğrusal blok kodları için tanımlanmış ve değerlendirilmiştir. Kod çözme bilgi simge hata oranını en yüksek değerine çıkaran, varsayıma dayalı, en kötü durum sistematik olmayan kodlama yöntemi kullanılarak sistematik olmayan kodlama için bir en kötü durum sınırı çıkartılmıştır. Tam olmayan kod çözücünün yerine tam kod çözücü kullanılmasının sistematik olan ve sistematik olmayan kodlamalarda kod çözme bilgi simge hata oranına etkisi tartışılmıştır. Bilgi simge hata oranları ikili Bose-Chaudhuri-Hocquenghem (BCH) kodları için ikili Simetrik Kanal göz önüne alınarak hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EVALUATION OF MESSAGE WEIGHT DISTRIBUTION POLYNOMIALS FOR LINEAR BLOCK CODES Kocatürk, Levent M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Melek D. Yücel December 1996, 102 pages In this thesis, the Message Weight Distribution and the Total Message Weight Distribution Polynomials for linear block codes, which give the weight distribution characteristics of the message words for both systematic and nonsystematic encoders are defined and evaluated. A worst case bound for nonsystematic encoding is derived, considering a hypothetical worst case nonsystematic encoding method which maximizes the decoding information bit error rate (BER). The effect on decoding information BER for systematic and nonsystematic encoders of using a complete decoder instead of an incomplete decoder is discussed. The information BER's are calculated for binary Bose-Chaudhuri-Hocquenghem (BCH) codes considering a binary Symmetric Channel (BSC).