Kurumsal itibarın çalışanların örgütsel bağlılıkları üzerine etkisi: Akşehir banka çalışanları örneği
The effect of corporate reputation on the organizational commitment of employees: A case study of Akşehir bank employees
- Tez No: 569097
- Danışmanlar: PROF. DR. ATİLA KARAHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal İtibar, Örgütsel Bağlılık, Banka Çalışanları, Corporate Reputation, Organizational Commitment, Bank Employees
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 137
Özet
Hızla değişen ve gelişen rekabet koşulları örgütlerin faaliyetlerini devam ettirebilmek ve varlıklarını koruyabilmek adına farklı arayışlara yönelmelerini gerektirmiştir. İşletmeler açısından hayati öneme sahip olan kurumsal itibar kavramı günümüzde öneminin giderek artırmaya başlamıştır. Kurumsal itibar, işletmenin iç ve dış paydaşlarının, örgütle ilgili algılamaları ve değerlendirmelerinden oluşmaktadır. Bu nedenle, örgütlerin soyut bir değer olan itibarlarını etkili bir şekilde yönetmeleri gerekmektedir. Çağımızda örgütlerin kurumsal itibarını etkin bir şekilde yönetebilmesi çalışanların nitelikleri, sahip oldukları entelektüel birikimleri ve en nihayetinde örgütle aralarında kurdukları bağ ile ilişkilidir. Örgüt açısından büyük öneme sahip olan insan kaynaklarının örgütsel bağlılıkları da kurumsal itibarın oluşmasında rol oynamaktadır. Örgütüne bağlı olan çalışan, çalıştığı kurumun itibarını ön planda tutarak artmasını sağlamaya çalışmaktadır. Çalışmanın konusunu kurumsal itibarın örgüt çalışanları bağlılığının üzerine etkisi oluşturmakta ve Akşehir banka çalışanları üzerine bir araştırma ile konu desteklenmektedir.
Özet (Çeviri)
Rapidly and competitively competitive organizations needed to divert to different pursuits in order to protect their organization's activities and deliverables. The business world is improving. Corporate reputation consists of informal and external debts, evaluations and evaluations related to the organization. These marks are unified directors. Some of the governance models that provide institutional valuation of the organization of the ages are related to their ownership ability and ultimately to their organization. It is a very important thing from the source of mankind. The subject of the study is the effect of the corporate reputation on the loyalty of the employees of the organization and the subject is supported with a research on the employees of Akşehir.