Şeb-i Arus törenlerinde otellerin halkla ilişkiler uygulamaları
Applications of public relations of hotels in Şeb-i Arus ceremonies
- Tez No: 569178
- Danışmanlar: PROF. DR. BAŞAK SOLMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, İşletme, Public Relations, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Halkla İlişkiler, Kurumsal İletişim, Şeb-i Arus, Public Relations, Corporate Communications, Şeb-i Arus
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 135
Özet
Halkla ilişkiler çalışmaları, tüm sektörlerde olduğu gibi hizmet sektöründe yer alan otel işletmelerinde de büyük öneme sahiptir.Her işletme, etkileşim içerisinde bulunduğu hedef kitlesi ile sürekli ve sağlıklı biçimde işleyen bir iletişime ihtiyaç duyar.Halkla ilişkiler çalışmaları, bu sağlıklı iletişimi sağlayacak olan en önemli etkenlerdendir.Potansiyel müşterilerine hizmet sunan ve aynı zamanda işletmenin tanınırlık, güvenilirlik ve olumlu bir imajının oluşmasına katkı sağlayan otel işletmelerinde, halkla ilişkilerin önemi bir kat daha artmaktadır. Araştırmada, her yıl Aralık ayında düzenlenen Şeb-i Arus Törenleri etkinlikleri çerçevesinde, Konya'daki otellerin halkla ilişkiler faaliyetleri ve bunun yansımaları çalışma konusu olarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Public relations studies are of great importance in hotel businesses in the service sector as in all sectors. Every business management needs a continuous and healthy communication with its target audience. Public relations studies are one of the most important factors that will ensure this healthy communication. The importance of public relations gets more important in hotel businesses that provide services to potential customers and contribute to the recognition, reliability and positive image of the company. In the research, public relations activities of Konya hotels and their reflections were determined as subject of study within the framework of“Şeb-i Arus”Ceremonies held in December every year.