Analyzing the relationship between brand love and brand experience in the automobile industry
Otomobil endüstrisinde marka aşkı ve marka deneyimi arasındaki ilişkilerin analizi
  1. Tez No: 569960
  2. Yazar: HAYDER ABDULQADER JETARYIA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İLKAY KARADUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka deneyimi, marka memnuniyeti, marka aşkı, marka güveni, marka sadakati, otomotiv endüstrisi, otomobil endüstrisi, Brand experience, brand satisfaction, brand love, brand trust, brand loyalty, automotive industry, automobile industry, car industr
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Modern otomobil endüstrisinde, otomobil üreticileri firmalarının pazarda ayakta kalabilmek için katlanmak zorunda kaldıkları acımasız rekabetlerin farkına varıyoruz ancak yardım edemiyoruz, Bu çalışma, otomobil üreticileri için, tüketicinin otomobil üreticileriyle yapacağı duygusal bağa ulaşmak için en iyi davranışları bulmakla ilgilidir, Bu çalışma iki ana araştırmaya sahiptir; bunlardan ilki, literatürdeki temel kavramları açıklamak ve ayrıca hipotezleri çıkarmak için kullanılan teorik altyapıdır, ikincisi ise anketin yazarın kurduğu varsayımları kanıtlamak için incelemesi ve analizi.Bu çalışmada, her biri ve bu ilişkilerini kanıtlamaya çalışmak için ilk olarak yedi hipotez yapılmıştır, ancak, zaman ve kaynak yetersizliğinden dolayı, yedi ana hipotezin yalnızca üçünün kanıtlandığı kanıtlanmıştır; ilk kanıt, marka deneyimi ile memnuniyet temas noktası arasındaki pozitif ilişkidir, kanıtlanmış ikinci hipotez, marka memnuniyeti temas noktası ve marka aşkı arasındaki pozitif ilişkidir ve sonuncusu, yazarın kanıtladığı marka deneyimi, marka deneyimi boyutlarının her boyutunun marka sevgisi kavramı ve marka deneyimi ile marka arasındaki ilişki olduğu gücüdür. Bu durumda aşk.
Özet (Çeviri)
in the modern car industry, we can't help but to notice the brutal competitions that the car manufacturers companies have to endure in order to survive the market, this study is about finding the best behaviors for the car manufacturers in order to achieve the emotional attachment that the consumer would have with the automobile manufacturers, this study has two main researches the first one is the theoretical background in the literature to explain the main concepts and also to extract the hypotheses, the second one is the survey and analyzing the survey in order to prove the hypotheses that the author established, originally seven hypotheses were made in this study for attempting to prove each one of them and their mentioned relations, but the first proof is a positive relation between brand experience and satisfaction touch point, the second proved hypothesis is the positive relation between brand satisfaction touchpoint and brand love, and for the last one that the author proved is the strength of each dimension of the brand experience dimensions to the concept of brand love and the relation between brand experience and brand love in this case, alos the relation between brand trust and brand experience in one hand was identified to be a positive relation and correlated, and brand trust and brand love on the other hand was also identified to be positive and correlated, the last one was brand loyalty and brand experience this hypothesis was rejected due to the lack of significance, brand loyalty and brand love relation was identified to be positive and correlated relation.