İstanbul fotoğraf müzesi
İstanbul photographer museum
  1. Tez No: 570310
  2. Yazar: BİLAL KONUKSEVER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NURİ ÖZER ERBAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzecilik, Sahne ve Görüntü Sanatları, Sanat Tarihi, Museology, Performing and Visual Arts, Art History
  6. Anahtar Kelimeler: Fotoğraf, Fotoğraf Müzeleri, İstanbul Fotoğraf Müzesi, Müze, Müzecilik, Photography, Museum of Photography, Museum of Istanbul Photograph, Museum, Museology
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müze Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 164
Özet
Bu çalışmada, müzecilik kuramına göre modern müzecilik disiplini çerçevesinde“İstanbul Fotoğraf Müzesi”değerlendirilmiş; fotoğrafın tarihsel seyri, Cumhuriyet öncesi ve sonrası Türkiye‟de fotoğrafın gelişimi üzerinde durulmuştur. Dünyada ortaya çıkan sanat akımlarının fotoğraf üzerindeki etkileri incelenerek fotoğrafta bu akımların temsilcileri; dünyanın önde gelen fotoğraf müzeleri ve bu müzelerin oluşturdukları koleksiyonlar hakkında bilgiler verilmiştir. Bu itibarla, İstanbul‟da Fatih Belediyesi bünyesine bağlı“İstanbul Fotoğraf Müzesi”nin kuruluşu, müze yönetim politikası, mali politikası, koleksiyon oluşturma süreci, fotoğrafların sunuş ve sergileme teknikleri müzecilik kuramı ekseninde değerlendirilerek modern müzecilik anlayışı bakımından incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In ths study with regard to theory of museology; in the general framwork at the museology of contemporary,“Museum of Istanbul photograph”has been studied, in Turkey historical process of photograpy ,“pre-republic”and“post-republic”has been investigated. By examining the effects of the art movements in the world on photography the representatives of this movement in photography the leading photographic museums in the world and the collections of these museums have been given. In this respect, Museum of Istanbul Photography has been investigate which is in the Municipalitity of Fatih with opinions of contemporary museology. Tecnical theorizes wich is under the line of such as policity of manegment, policity of financial, collection and exhibition of museum have been investigated.