Bankacılık sektöründe ticari kredi süreçlerinde mali analiz ve istihbaratın önemi: Sektörel bir uygulama
Importance of financial analysis and intelligence in commercial loan processes in banking sector: A sectoral application
  1. Tez No: 570891
  2. Yazar: HÜSEYİN SEZER
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ CANAN ERKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İstihbarat, Mali Analiz, Ticari Kredi Süreçleri, Intelligence, Financial Analysis, Commercial Credit Process
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Finansal İktisat ve Bankacılık Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Farklı ihtiyaca sahip olan kişilerin ihtiyaç duydukları paraya ulaşmasının temel yollarından biri banka kredisidir. Bankalara ait işlevlerden biri olan krediler, banka müşterilerine sunulmakta, gerçek ve tüzel kişilere sahip olmak istedikleri amaçlara yönelik verilmektedir. Krediler müşterilere verilirken bankalar hem politikaları gereği hem de kanunlar çerçevesinde bir takım süreçleri devreye sokmaktadır. Bu süreçlerde istihbarat çalışmaları ve mali analizler kredi performansını etkileyen en önemli iki faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle iyi bir istihbarat ve mali analiz ile ele alınan kredilendirme sürecinin beklenen verimi daha fazladır. Bu nedenle, hazırlanan çalışma bankacılık sektöründen önemli risklerin başında gelen kredi riskinin etkin yönetilebilmesi için ticari kredilendirme süreçlerinde mali analiz ve istihbaratın önemi ve gerekliliğine vurgu yapmak için oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
One of the main ways for people with different needs to reach the money they need is a bank loan. The loans, which are one of the functions of the banks, are granted to the bank customers and are provided for the purposes they want to have as real and legal persons. While the loans are given to the customers, banks put in place a number of processes within the framework of their policies and laws. In these processes, intelligence studies and financial analysis are the two most important factors affecting credit performance. Therefore, the expected yield of the lending process, which is dealt with by good intelligence and financial analysis, is higher. Therefore, the study was designed to highlight the significance and necessity of financial analysis and intelligence in commercial lending processes in order to manage the credit risk that is one of the most important risks from the banking sector.