Afyon yöresinde kullanılan haşhaş kapsülü kırma-ayırma makinasının bazı yapısal ve işletme özelliklerinin belirlenmesi vegeliştirilmesi
- Tez No: 57142
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA KONAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Haşhaş kapsülü, harmanlama, eleme, enerji tüketimi, temiz leme etkinlisi, Capsule of poppy, thresing, sieving, energy consumption, cleaning efficiency
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarım Makineleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
öz Yüksek Lisans Tezi AFYON YÖRESİNDE KULLANILAN HAŞHAŞ KAPSÜLÜ KIRMA-AYIRMA MAKİNASININ BAZI YAPISAL VE İŞLETME ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE GELİŞTİRİLMESİ Hüseyin KARACA Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Makinaları Anabilim Dalı Danışman: Yrd Doç Dr. Mustafa KONAK 19%. Sayfa: 46 Jüri : Yrd. Doç. Dr. Mustafa KONAK Doç Dr Kazım ÇARMAN Yrd. Doç Dr. Fikret DEMİR Bu çalışmada, Afyon yöresinde imal edilen haşhaş kapsülü kırma-ayırma makinasının yapısal ve işletme özelliklerinin belirlenmesi ve geliştirilmesi olanakları araş tırılmıştır. Bu amaçla kinci ünite devri, elek stroku ve besleme ağzı kesit alanının özgül özgül enerji tüketimi, iş kapasitesi ve temizleme etkinliği üzerine etkileri tespit edilmiştir. Sonuç olarak 270 1/min kinci ünite devri, 58 mm elek strokuna karşılık 361 cm 'lik besleme ağzı kesit alanının en uygun çalışma durumu olduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis DEVELOPING AND DETERMINING OF SOME CONSTRUCTION AND WORKING CHARACTERISTICS OF POPPY SEED CONES THRESING AND CLEANNING MACHINE USED IN AFYON VICINITY Hüseyin KARACA Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Farm Machinery Supervisor Assist Assoc Prof Dr Mustafa KONAK 1 996. Page: 46 Jury : Assist. Assoc. Prof. Dr. Mustafa KONAK Assist Prof. Dr Kazım CARMAN Assist Assoc Prof Dr Fikret DEMİR In this study, constructional and working characteristic of thresing and cleaning machine of poppy seed cones manufactured in Afyon vicinity were investigated. For this aim, the effects on the consumption working capacity and cleaning effi ciency of breaking unit speed, sieving stroke and feed gate cross section were deter mined. The results show that breaker unit speed of 270 min1, sieving stroke of 58 mm and feed gate cross section of 361 cm2 were found as the most suitable working condition.