Neon in contemporary Turkish art
Çağdaş Türk sanatında neon
  1. Tez No: 578571
  2. Yazar: BİRSEN BARAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYLA ERSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Sanat Tarihi, Fine Arts, Art History
  6. Anahtar Kelimeler: Neon, Dönem, Sanat, Neon, Period, Art
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sanat Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Çağdaş Türk Sanatında Neon " isimli çalışmamızda ayrı ayrı üzerinde durulmuş ama bir bütün olarak üzerinde çalışılmamış bir konu olan sanat ve neon ilişkisi incelendi. Çalışmamızda neonun farklı sanat disiplinlerinde nasıl kullanıldığı araştırıldı. Üzerinde durduğumuz sanat ve neon ilişkisini incelerken çalışmamızın amacına hizmet edebilmesi için dönem kısıtlamasına giderek Çağdaş Türk Sanatı dönemi ve bu tarihten sonra eser vermeye başlayan 18 sanatçının sanat anlayışı ve eserlerini inceledik.
Özet (Çeviri)
Our study titled“Neon in Contemporary Turkish Art ”examines the relationship between neon and arts, which are previously analyzed separately but not as a whole. It is investigated how neon is used in different art disciplines. While analyzing the relationship between arts and neon, we have adopted a limited period in order to serve the purpose of the study and analyzed the Contemporary Turkish art period and 18 artists who started to produce art works in this period together with their understandings.