Akçaabat geleneksel konutları ve K.T.Ü. lojmanlarındaki yaşama mekanlarının 'Ferahlık' faktörü açısından incelenmesi
A discussion on viewpoint of spaciousness factor to the living space at the traditional akçaabat and the KTU houses
  1. Tez No: 57865
  2. Yazar: SONAY AYYILDIZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KUTSAL ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: İç Mekan, Ferahlık, Geleneksel, Türk Evi, Günümüz Konutu, Interior Space, Spaciousness, Traditional, Turkish House, Nowadays House. vn
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
Bu çalışmanın amacı, geleneksel ve çağdaş konutlardaki yaşama mekanlarının“ferahlık ”faktörü açısından incelenmesi, açık renkli yüzeylerin, açık renkli ve küçük boyutlu donatı kullanımının iç mekanlardaki ferahlıkta etkilerinin tespit edilmesidir. Bu bağlamda, çalışma altı ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde giriş, problemin tanımı ve çalışmanın amacı belirlenmiş, Geleneksel ve Günümüz (Çağdaş) Konutları hakkında bilgiler verilmiştir. ikinci bölümde, yapılan çalışmalar başlığı altında Geleneksel ve Çağdaş Konutlardaki Yaşama Mekanlarının fotoğraf ve röleveleri verilmiştir. Üçüncü bölüm; yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bulguları, Dördüncü bölüm; irdeleme ve değerlendirme alanlarını, Beşinci bölüm; varılan sonuçları, Altıncı bölüm; ileriki çalışmalara referans olabilecek önerileri kapsamaktadır.
Özet (Çeviri)
The aims of the study are discussion viewpoint of spaciousness factor and fix to influence using light colour on surfaces and light colours and small size furniture on spaciousness. In this context, the study is divided into six chapters. In the first chapter, introduction to the research, definition of the problem, determination of the aim of the study and also information about the traditional and the nowadays, modern houses are presented. In the second chapter, under the heading of the research, the photographs; measured drawing concerning the living spaces at the traditional and the nowadays modern houses are demostrated. The third chapter includes findings from end of the study. The fourth chapter implicates the discussion and the argument. The fift chapter exposes the results. And the sixth chapter includes the proposition that could be reference to next researchs.