Romanya'da tüketicilerin açık hava reklamlarına karşı tutumları
Attitudes of Romanian consumers toward outdoor advertising
- Tez No: 580997
- Danışmanlar: PROF. DR. AYLA ÖZHAN DEDEOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Reklamcılık, İşletme, Advertising, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: açık hava reklamcılar, reklam, Romanya, outdoor advertising, advertising, Romania
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 156
Özet
Bu çalışmada, açık hava reklamcılığının daha göze çarpan ve produktif olmasını sağlayan faktörler incelenecektir. Ayrıca, açık hava reklamcılığının satin almaya davranisi etkileyen faktörler incelenecektir. Diğer hedefler ise tüketicilerin tercihlerine etkisini ve hatırlandığını seviyesi incelemektir. Tüketicilerin açık hava reklamlar pozitif olarak algıladığı ve hatırladığı hipotezi de test edilmiştir. Açık hava reklamların verilen mesajlar satın alma davranışı etkilip ekilemediğide test edilmiştir. Arastirma Romanya Bükreş'te yapilmistir. Bükreş'teki yerli tüketicilerin açık hava reklamcılığı konusundaki algısının araştırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca, reklam veren şirketlerin bakış açısından açık hava reklamlar nasıl, ne yada neden satın almak davranışı etkilediği görüşmeler yoluyla de incelenmiştir. Tüketici verileri ise anket aracılığıyla toplanmış ve veriler istatistiksel analizler ile analiz edilmiştir. Elde edilen bulgular, hem tüketiciler hem de reklam veren şirketler açısından, açık hava reklamcılığının en verimli şekilde kullanılması için stratejiler geliştirmede kullanılabilir.
Özet (Çeviri)
In this study, examined the factors that make outdoor advertising more visible and productive. In addition, the factors that affect the behavior of open-air advertising will be examined. Other goals are to examine the influence of consumers on their preferences and how much they remember. The hypotheses that consumers perceive and remember as positive for outdoor advertising are also tested. Messages given to outdoor advertisements have been tested when purchasing behavior has been affected. The research was conducted in Bucharest, Romania. It is aimed to investigate the perception of domestic consumers in Bucharest on open-air advertising. In addition, from the perspective of advertisers, open-air advertisements have also been explored through interviews on how to buy, how to buy, and how to influence behavior. Consumer data were collected through questionnaires and the data were analyzed by statistical analysis. Findings can be used to develop strategies for the most efficient use of outdoor advertising, both for consumers and for advertisers.