Tedarik zincirinde risk yönetiminin işletme performansına etkisi: İstanbul ilinde bir araştırma
The effect of supply chain risk management on enterprise performance
  1. Tez No: 581066
  2. Yazar: MUHAMMET ŞAHİN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÖKHAN YOLAÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tedarik Zinciri Yönetimi, Risk Yönetimi, Tedarik Zinciri Performansı, Supply Chain Management, Risk Management, Supply Chain Performance
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tedarik Zinciri Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
Küreselleşme ile birlikte günümüz ticaret ortamında ürün ve hizmetlerin karmaşıklığı artmış, tedarik zincirleri giderek daha kompleks ve dinamik bir yapı halini almıştır. Bu doğrultuda işletmelerin karşılaşmış oldukları riskler de artmakta ve ciddi yıkıcı etkilere sebep olabilmektedir. Bu çalışmada, işletmelerin tedarik zinciri risk algıları ile bu risklerin kontrolüne ya da ortadan kaldırılmasına yönelik uyguladıkları yönetim faaliyetlerinin tedarik zinciri performansına olan etkisi araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In today's commercial environment, with the globalization, the complexity of the products and services has increased and the supply chains have become more complex and dynamic. In this direction, the risks faced by the enterprises also increase and can cause serious destructive effects. In this study, the supply chain risk perceptions of enterprises and the effects of risk management activities on supply chain performance that they applied for the control or elimination of these risks were investigated.