Gelir ve hanehalkı kişi sayısıyla et ve sebze tüketimi arasındaki ilişkinin çok değişkenli regresyon analiziyle belirlenmesi
  1. Tez No: 58198
  2. Yazar: BERNA BALOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EMBİYA AĞAOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Çok değişkenli regresyon, Bağımlı, Bağımsız değişken, Hanehalkı harcamaları, Multivariate regression, Dependent, Independent variable, Household consumptions
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi GELİR ve HANEHALKI KİŞİ SA YISIYLA ET ve SEBZE TÜKETİMİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN ÇOK DE?İŞKENLİ REGRESYON ANALİZİYLE İNCELENMESİ BERNA BALO?LU Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Uygulamalı İstatistik Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Embiya A?AO?LU 1996 Bu çalışmada, iki veya daha fazla bağımsız değişkenin birden fazla sayıdaki bağımlı değişkeni etkilediği durumlarda kullanılan Çok Değişkenli Regresyon Analizi üzerinde durulmuştur. Analizde denklemlerin kurulması, katsayıların anlamlılığının sınanması, model uygunluğunun test edilmesi, güven sınırlarının tahmin edilmesi ele alınmıştır. Araştırmanın uygulama bölümünde, hanehalkı kişi sayısı ve aylık geliri ile hanede bir ay boyunca tüketilen et ve sebze miktarı arasındaki ilişki ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis EXAMINING THE RELATIONSHIP BETWEEN INCOME, HOUSEHOLD POPULATION AND THE CONSUMPTION OF MEAT, VEGETABLE WITH MULTIVARIATE REGRESSION ANALYSIS BERNA BALO?LU Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Applied Statistics Program Superviser: Assoc Prof Embiya A?AO?LU 1996 In this study, multivariate regression analysis has been studied for the stuations in which two or more independent variables effect more than one dependent variable During the analysis, evaluating the equations, testing the significance of constants, computing the confidence limits and testing the model fit have also been handled In the application part of this research, the relationship between household population, income and consumption of meat and vegetable during one month has been considered