Andrew Lloyd Webber'in sahne sanatlarına katkısı
Andrew Lloyd Webber's contribution to the performing arts
  1. Tez No: 583941
  2. Yazar: DİCLE ARI İNCESOY
  3. Danışmanlar: DOÇ. VANİA BATCHVAROVA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Andrew Lloyd WEBBER, müzikal, sahne sanatları, mega müzikal, Andrew Lloyd WEBBER, musical, performing arts, mega musical
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu çalışmada amaçlanan, Andrew Lloyd WEBBER'in müzikal tiyatroda yarattığı işitsel ve görsel açıdan farklı estetik anlayışlarını ve eserlerini ortaya koymaktır. İncelemede, Andrew Lloyd WEBBER eserleri incelenecek, eserlerinde ele aldığı konular işlenecektir. Müzikal tiyatro sektöründeki başarısının altında yatan sebepler araştırılacaktır. Tezde araştırılan konunun Andrew Lloyd WEBBER eserleri olmasının sebebi, sanatçının müzikal bestelerinin hem tiyatro, hem de müzikal olarak sahnelenebiliyor olmasıdır. Andrew Lloyd WEBBER eserleri, uzun süreler tüm dünyada dev prodüksiyonlar halinde seyirciyle buluşmuştur. Bu eserler hakkında genel bilgiler tezin içerisinde yer almıştır. Yapmış olduğu“Unmasked”adlı albümün içindeki parçalar listelenmiştir. Ayrıca müzikli vokal eseri olan“Requiem”incelenmiştir. Sanatçının müzikal eserleri, hem video kayıtları izlenerek hem de, oyun metinleri incelenerek tarafımca özetlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to reveal the different aesthetic and visual aesthetics and work of Andrew Lloyd WEBBER in musical theater. Andrew Lloyd WEBBER's Works will be examined and the topics covered in his Works will be examined. The reason of the research is Andrew Lloyd WEBBER's works, because the musical compositions of the artist can be staged both theater and musical. Andrew Lloyd WEBBER's works have met the audience in giant productions all over the world for long periods of time. General information about these works will be included in the thesis. The songs in his“unmasked”album are listed.In addition, his musical work which is called“Requiem”has viewed. The musical works of the artist are summarized by me both by watching the video recordings and by examining the play texts.