Keban ve Ağın (Elazığ) örümceklerinin (ordo: araneae) faunası ve sistematiği
Systematics and fauna of Keban and Ağın (Elazığ)spiders (ordo: araneae)
  1. Tez No: 584067
  2. Yazar: MEHMET ENGİN ASIL
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ADİLE AKPINAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Zooloji, Zoology
  6. Anahtar Kelimeler: Örümcek, Keban, Ağın, Elazığ, yeni kayıt, Callilepis concolor, Spider, Keban, Ağın, Elazığ, new record, Callilepis concolor
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
KEBAN VE AĞIN (ELAZIĞ) ÖRÜMCEKLERİNİN (ORDO: ARANEAE) FAUNASI VE SİSTEMATİĞİ ASIL, Mehmet Engin Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Tez Danışmanı: Dr. Öğrt. Ü. Adile AKPINAR Mart 2019, 50 sayfa 2016-2017 yıllarının Nisan-Ekim döneminde gerçekleştirilen bu çalışmada, Keban ve Ağın (Elazığ) ilçelerinden örümcek örnekleri toplanmıştır. Toplanan örneklerle bölgede 12 familya ve 7 cinse ait 16 tür tespit edilmiştir. Türler faunastik, ekolojik ve sistematik açıdan incelenmiştir. Araştırma alanının konumu ve örümcek faunası ile ilgili önceki bilgiler belirtilmiş ve toplama metodları açıklanmıştır. Çalışma alanından kayıt edilen her taksonun tanımı yapılmış, teşhis anahtarı hazırlanmış ve ilgili şekiller gösterilmiştir. Teşhis edilen her bir türün taksonomik referansı, sinonimleri, habitatı, ekolojisi, Türkiye'deki ve Dünyadaki dağılışı ve incelenen materyalin toplama bilgileri verilmiştir. Ayrıca 1 tür (Callilepis concolor Simon, 1914 ) Türkiye için yeni kayıt olarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
SYSTEMATICS AND FAUNA OF KEBAN AND AĞIN (ELAZIĞ) SPIDERS (ORDO: ARANEAE) ASIL, Mehmet Engin M.Sc. in Biology Supervisor: Dr. Öğrt. Ü. Adile AKPINAR March 2019, 50 pages In this study whic was performed in the term of April-October between 2016 and 2017, spider specimens were collected from Keban and Ağın districts (Elazığ). 16 spider species belonging to 5 genus and 12 families were established in the region. The species were investigated in point of fauna, ecology and systematics. Previous data on the location and spider fauna of the research area were determined, and the collection methods were explained. The description of each taxa recorded from the study area was made, the identification keys were prepared, and the related figures were shown. In addition, taxonomic reference, synonyms, habitat, ecology, distribution in Turkey and the World, collection data on examined material for each species were given. Also, Callilepis concolor Simon, 1914) was determined as new record from Turkey.