Kastamonu ve yakın çevresinin tipik heyelan durumunun incelenmesi
The Study of typical landsline case in Kastamonu and its close environment
- Tez No: 58548
- Danışmanlar: PROF. DR. SACİT OĞUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Heyelan, kitle hareketleri, Landslide, mass movements ill
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Balıkesir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
V oz KASTAMONU ve YAKIN ÇEVRESİNİN TİPİK HEYELAN DURUMUNUN İNCELENMESİ F.ZehraULUSOY Balıkesir Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı (Yüksek Lisans Tezi / Tez Danışmanı : Prof Sacit O?UZ) Balıkesir, 1997 Yeryüzünde görülen, yeryüzünün şeklini ve görünüşünü değiştiren birçok hareket vardır. Bunların en belirgin, etkili ve zararlı olanları volkanlar, depremler, heyelanlar ve kitle hareketleridir. Bu çalışmanın ilk aşamasında heyelan ve kitle hareketlerinin önemi, oluş nedenleri, mekanizmaları ile önlem yöntemleri araştırılacaktır. İkinci aşamada ise Kastamonu ve yakın çevresinden örneklerle fotoğraflar verilecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE STUDY OF TYPICAL LANDSLIDE CASE IN KASTAMONU AND ITS CLOSE ENVIRONMENT F. Zehra ULUSOY Balıkesir university, Institute of Science, Civil Engineering Head Department (Master Thesis/ Supervisor Prof. Sacit O?UZ) Bahkesir-Turkey, 1997 There are movements which can only be seen on earth that alter the appearence and structure of the earth. The most significant, the most attractive and the most harmful of these are volcanoes, earthquakes, landslides and mass movements. In the first stage of this work the importance, the species, the causes of their formations, mechanisms and precautional methods of the landslide and mass movements are going to be reserched. In the second stage these movements in Kastamonu and its close environment will be illustrated with the sample photographs.