Orman mühendisliği bölümü öğrencilerinin gereksinimlerinin kano modeli ile sınıflandırılması
Classification of forest engineering department students' requirements by canoe model
  1. Tez No: 585523
  2. Yazar: YASİN DUMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET KORKMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kalite, Kano modeli, Orman mühendisliği, Canoe model, Forest engineering, Quality
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
Bu tez çalışmasının amacı, orman mühendisliği bölümü öğrencilerinin eğitim sürecinde üniversiteden gereksinimlerinin belirlenmesidir. Çalışma kapsamında dersler, akademisyenler, kariyer, yabancı dil, altyapı ve sosyal-kültürel etkinliklere yönelik olarak belirlenen 31 gereksinim Kano modeli ile değerlendirilmiştir. Bu gereksinimlerin 25'i beklenen/doğrusal gereksinim olarak belirlenmiştir. Bunun anlamı bu gereksinimlerin giderilmesine yönelik çalışmaların yapılması öğrencilerin memnuniyet düzeyini arttıracak, yapılmaması durumunda ise öğrencilerde memnuniyetsizlik oluşacaktır. Dersler ile ilgili olan stajların denetimi, tasarım içerikli derslerin müfredatta yer alması, seçmeli derslerin sayısının arttırılması ve bölüm dışı derslerin programda yer alması öğrenciler için önem arz etmemektedir. Yani bu gereksinimlerin giderilmesi ya da giderilmemesi durumunda memnuniyette bir değişiklik olmayacaktır. Öte yandan öğrenciler tarafından uygulamacıların derslerde deneyimlerini paylaşmaları ve ikinci bir yabancı dilin programda yer alması heyecan verici gereksinim olarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to determine the requirements of forest engineering students from the university during the education process. With in the scope of thestudy, 31 requirements determined for courses, academicians, career, foreign language, infrastructure and social-cultural activities were evaluated with canoe model. 25 of these requirements were determined as expected/linear (OneDimension) requirements. This means that carrying out studies to meet these requirements will increase the level of satisfaction of students, and if not, dissatisfaction will occur. It is not important for the students to supervise the internships related to the courses, to include design courses in the curriculum, to increase the number of elective courses and to take non-departmental courses in the program. In other words, if these requirements are fulfilled or not, there will be no change in satisfaction. On the other hand, it is an attractive requirements for the students to share their experiences in the lessons and to have a second foreign language in the program.