A Framwork for handling connectlonless services in ATM networks
ATM ağlarında bağlantısız servislerin iletimi için bir tasarım
- Tez No: 58575
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDAL ARIKAN
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Fiyatlandırma, ATM ağları, Bağlantısız iletim modu. II, Pricing, ATM networks, connectionless transfer mode
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Özet ATM A?LARINDA BA?LANTISIZ SERVİSLERİN İLETİMİ İÇİN BİR TASARIM Mohamed Abdelati Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Doktora Tez Yönetici: Prof. Dr. Erdal Arıkan Temmuz 1997 ATM ağları bağlantıya-yönelik iletim ortamları olarak, telefon ve video konferansı gibi etkileşimli ve gerçek zamanlı uygulamalar için çok uygundur. Buna karşılık, bu ağlar e-posta ve dosya iletimi gibi kısa süreli ve seyrek, dağınık nitelik gösteren uygulamalarda kapasitelerinin altında kullanılırlar. Kullanıcı bilgisinin tek bir veri bloğundan oluştuğu bu tür uygulamalarda, bağlantıya-yönelik servisler, bağlantı kurma ve bağlantının kesilmesi ek masrafları nedeniyle verimli olarak kullanılamazlar. Böylesi uygulamalar pek çok kullanıcıdan gelen verilerin daha önceden kurulmuş zahiri bir bağlantı yoluyla gönderildiği bağlantısız servisler yoluyla daha verimli olarak iletilebilir. Bu çalışmada ATM ağlarında bağlantısız servisleri hazırlamalı amacıyla bir metod önerilmektir. Önerilen yöntem, maksimum toplam kazancı iletişim kaynaklarını Pareto-optimal şekilde bir fiyatlandırma mekanizmasına dayanır. Ana fikir, servis sağlama prosedürünü, birbirleri arasında rekabete dayalı fiyatlandırma mekanizması olan bir ilişkiye dayanan, üç ayrı taraf arasında paylaştırmaktır.
Özet (Çeviri)
Abstract A FRAMEWORK FOR HANDLING CONNECTIONLESS SERVICES IN ATM NETWORKS Mohamed Abdelati Ph. D. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Erdal Arıkan July 1997 ATM networks, which are connection-oriented transport mediums, are well-suited to handle interactive and real-time applications such as telephony and video conferencing. However, they will be underutilized if used directly in applications characterized by sporadic behavior and short service time requirements such as mail and file transfer. For such applications, in which the user information typically consists of a single block of data, connection-oriented services are inefficient due to connection establishment and teardown overhead. These applications are more efficiently handled by a connectionless service which multiplexes data from individual applications into a pre-established virtual connection. In this work a method for providing connectionless services in ATM networks is proposed. This method is based on a pricing scheme which allocates the communication resources in a Pareto- optimal way that achieves maximum total surplus. The key idea is to decompose the service provision procedure among three separate parties whose interactions are governed by a set of competitive pricing mechanisms.