Uzaktan staj uygulama sistemi kullanıcı memnuniyetinin incelenmesi: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi örneği
Investigation of user satisfaction of remote internship application system: The case of Atatürk University open education faculty
  1. Tez No: 585918
  2. Yazar: NESLİGÜL SERTKAYA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULKADİR ÖZDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: DeLone ve McLean'ın Bilgi Sistemleri Başarı Modeli, Teknoloji Kabul Modeli, Uzaktan Eğitim, Sosyal Hizmet, DeLone and McLean's Information Systems Success Model, Technology Acceptance Model, Distance Education, Social Work
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu çalışma kapsamında Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Lisans Programı Blok Uygulama Sistemi (BUS) kullanıcı memnuniyeti açısından incelenmiştir. Çalışmada DeLone ve McLean'ın Bilgi Sistemleri Başarı Modeli ve Teknoloji Kabul Modeli değişkenleri kullanılarak birleştirilmiş bir model oluşturulmuştur. Oluşturulan model dahilinde Blok Uygulama Sistemini kullanan öğrencilere anket uygulanmış ve elde edilen sonuçlar Yapısal Eşitlik Modeli kullanılarak analiz edilmiştir. Analiz sonucunda algılanan fayda ile kullanıcı memnuniyeti arasında, bilgi kalitesi ile algılanan fayda ve kullanım kolaylığı arasında, hizmet kalitesi ile algılanan fayda arasında, kullanım kolaylığı ile algılanan fayda ve kullanıcı memnuniyeti arasında, sistem kalitesi ile kullanım kolaylığı arasında anlamlı bir ilişki olduğu görülmüştür. Ancak hizmet kalitesi ile kullanım kolaylığı ve sistem kalitesi ile algılanan fayda arasındaki ilişki anlamlı bulunmamıştır.
Özet (Çeviri)
Within the scope of this study, Atatürk University Open Education Faculty Social Work Undergraduate Program Block Application System (BAS) was examined in terms of user satisfaction. In the study, DeLone and McLean's Information Systems Achievement Model and Technology Acceptance Model were used to form a unified model. Within the model, a questionnaire was applied to the students using Block Application System and the results were analysed using Structural Equation Model. As a result of the analysis, it was seen that there was a significant relationship between perceived benefit and user satisfaction, between information quality and perceived benefit and ease of use, between service quality and perceived benefit, between ease of use and perceived benefit and user satisfaction, and between system quality and ease of use. However, the relationship between service quality and ease of use and system quality and perceived benefit were not significant.