Müşteri ilişkileri satış tekniklerinde ikna yöntemleri üzerine uygulamalı bir çalışma
A practical study on persuasion methods in customer relations sales techniques
- Tez No: 586168
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET FİDAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, İşletme, Public Relations, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Müşteri, Müşteri İlişkileri, İkna, ikna Yöntemleri, Satış, Satış Teknikleri, Customer, Customer Relations, Persuasion, Persuasion Methods, Sales, Sales Techniques
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu çalışmada, mobilya satışında çalışan satış temsilcileri ile yapılan anket çalışması sonucunda ortaya çıkan bulgular aracılığıyla değerlendirilmiştir. Birinci bölümde, müşteri kavramı ve müşteri ilişkilerden bahsedilmiştir. Müşteri memnuniyeti ve müşteri ilişkileri yönetimi kavramı sürecindeki özelliklerine değinilmiştir. İkinci bölümde, ikna ve ikna yöntemleri üzerinde araştırmalara değinilmiştir. Satış ve satış sürecindeki aşamaların içeriğine değinilmiştir. Üçüncü bölümde, Konya/Merkez ili içerisinde bulunan mobilya sektöründeki çalışan satış danışmanlarıyla yapılan anket uygulamasıyla görüşmeler gerçekleşmiştir. Satış sürecinde hangi ikna yöntemlerinin ve satış sürecinde satış temsilcilerinin tutum ve davranışlarının etkili olup olmadığı analizi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the findings which is come out thanks to the survey study that is done with the sales representatives / assistants who is working in furniture industry, are evaluated. In the first section the concept 'customer' and customer relations' attitudes in the process of the concept of the customer relations are discussed. In the second section persuasion and persuasion methods, and selling and the contents of selling process steps are discussed. In the section three the interview done with the sales representatives / assistants who are working in furniture industries in Konya / Center. It is analyzed that the attitudes and manners of the sales assistants / representatives and persuasion methods which are used in order to sell are affective or not.