İstanbul için öneri: Deniz ulaşımında elektrikli taşıt kullanımı ile enerji verimliliği sağlanması
Suggestion for İstanbul: Energy efficiency using by electric vehicles in marine transportation
  1. Tez No: 586638
  2. Yazar: SALİH SAZAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EMRE ALKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, Ulaşım, İşletme, Energy, Transportation, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Deniz Ulaşımı, Elektrikli Vapur, İstanbul Şehir hatları, Sea Transportation, Electric Ship, Istanbul Şehir Hatları
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
Globalleşen dünya da nüfus artışı ve sanayileşmenin getirdiği etki ile teknolojik ihtiyaçlar ve tüketim artmıştır. Enerji tüketiminde günümüzde kullanılan fosil yakıtların sınırlı olması, rezervlerinin azalması, çevreye olumsuz etkileri ve fosil kaynaklara ulaşımda ki maliyetlerin artması enerji tüketimi artan dünya da yeni arayışlar bulmaya sevk etmiştir. Araştırmalara göre tüketilen petrolün büyük kısmı ulaşım araçları için kullanılmaktadır. Dünya da petrol bağımlılığın azaltılması ve çevreye olan olumsuz etkilerini önleme amacıyla“Ulaşımda kullanılmak üzere Elektrikli Araç Teknolojilerine”yatırım yapılmaya başlanmıştır.Bu çalışmayla İstanbul ilimizde deniz ulaşımı sağlayan Şehir Hatları şirketinde kullanılan vapurların elektrikli araç teknolojisi kullanılmasının faydaları üzerine değerlendirilmeler yapılmıştır. İstanbul için tasarruflu ve çevre dostu denizciliğin nasıl yapılacağına dair çözüm önerileri sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In the globalizing world, technological needs and consumption have increased with the effect of population growth and industrialization. The energy consumption in the world is limited by the fossil fuels used today, the decrease in reserves, the negative effects on the environment and the increase in the costs of access to fossil resources have led to increasing energy consumption and finding new searches in the world. According to research, most of the oil consumed is used for transportation vehicles. Investments in azalt Electric Vehicle Technology for Transportation have started to be made in order to reduce the oil dependence in the world and to prevent the negative effects on the environment. In this study, the benefits of using electric vehicle technology in the steamers used in the City Lines company which provides sea transportation in the province of Istanbul were evaluated. For Istanbul, solutions for how to make saving and environmentally friendly marine are presented.