Impacts of Salem witch trials on Nathaniel Hawthrone's The House of Seven Gables and Arthur Miller's the Crucible
Salem cadı duruşmalarının Nathaniel Hawthorne'un Yedi Çatılı Ev ve Arthur Miller'ın Cadı Kazanı adlı eserlerindeki etkileri
  1. Tez No: 587244
  2. Yazar: NOORİA ESMATİ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HATİCE EŞBERK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Batı Dilleri ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Western Linguistics and Literature, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: The House of Seven Gables, The Crucible, Salem, witchcraft, witch trials
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Amerikan romantizminin öncülerinden olan Nathaniel Hawthorne'nun Yedi Çatılı Ev adlı romantik romanında ve Amerikan oyun yazarı Arthur Miller'in ödüllü oyunu Cadı Kazanı'nda Salem'deki 1692 trajedisinde rol oynayanları kınamak için gayret ve mücadele vardır. Bu çalışma söz konusu efsanevi eserlerin farklı temalarını ve karakterlerini analiz ederek, Salem cadısı yargılamasının Yedi Çatılı Ev ve Cadı Kazanı üzerindeki etkileriyle ilgilenmektedir. Hawthorne, kalıtsal lanet ve New England'daki sınıf farklılıkları gibi romanın en yaygın temalarını temsil ederek, Salem histerisinin 17. yüzyılda sosyal sınıflandırma ve Püriten din yönteminin sonucu olduğu fikrini desteklemiştir. Buna ek olarak, bu çalışma Arthur Miler'in Cadı Kazanı adlı eserine yeni tarihselci edebi eleştiri kuramını uygulayarak, Miller'in Salem olayını dramatize etmek ve sonuçlandırılmış olan 1950'li yıllardaki McCarty zülümlerinin davasını kınamak için Salem'in orijinal temalarını kullandığını ortaya koymaktadır. Çeşitli edebi kaynaklar incelenerek, bu tez eşit bir şekilde Nathaniel Hawthorne'un Yedi Çatılı Ev ve Arthur Miller'ın Cadı Kazanı adlı eserlerinin, Salem olayının anılması için önemli bir rol oynadıklarını ve böylece Salem cadı duruşmaları ile ilgili olan insanların duyguları üzerinde etkili olduklarını açıklamaya çalışmaktadır. Anahtar Kelimeleri:Yedi Çatılı Ev, Cadı Kazanı, Salem, büyücülük, cadı duruşmaları
Özet (Çeviri)
Nathaniel Hawthorne, one of the pioneers of American Romanticism, in his romantic novel, The House of Seven Gables along with American playwright, Arthur Miller, in his award-winning play, The Crucible, had diligently struggled to put a shadow over those who had been responsible for the tragedy of 1692 in Salem. By analyzing the different themes and characters of the said legendary works, this thesis deals with the impacts of Salem witch trials on The House of Seven Gables and The Crucible. Hawthorne, by representing the most prevalent themes of the novel such as inherited curse and the class distinctions in New England, supported the notion that Salem hysteria was the result of social classification and puritan theocracy in the 17th century. Additionally, by applying the new historicist theory of literary criticism to The Crucible by Arthur Miller, this study expounds that Miller has employed the original themes of Salem from the history to dramatize Salem episode and consequently condemn his contemporary case, the McCarthy persecutions in the 1950s. By examining a variety of literary sources, this thesis equally attempts to disclose that The House of Seven Gables of Nathaniel Hawthorne and The Crucible of Arthur Miller have played a prominent role in the memorial of Salem episode thus has mutually impacted the sentiments of people in regards to the Salem witch trials.