Nesirlerine göre Attila İlhan'ın düşünce dünyası
World of thought of Attila İlhan in accordance with proses
  1. Tez No: 587328
  2. Yazar: MURAT GÖRKEM GÖGER
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TUNCAY ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Dilbilim, Türk Dili ve Edebiyatı, Linguistics, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Attilâ İlhan, nesir, düşünce dünyası, Attilâ İlhan, prose, world of thought
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Türk Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
Çalışmamız Cumhuriyet Dönemi'nin önemli bir düşünce adamı, saygın bir yazarı ve özgün bir şairi olan Attilâ İlhan'ın düşünce dünyasını ele alır. Çalışmamızın amacı Attilâ İlhan'ın sanat, kültür, siyaset, edebiyat ve dil başlıkları altında çok yönlü düşüncelerine ışık tutmaktır. Bu amaçlarla Attilâ İlhan'ın düşünceleri hakkında bilgiler verecek kaynaklar taranmış, metinler tahlil edilmiş, elde edilen bilgiler uygun başlıklar altında sınıflandırılmıştır. Çalışmamız Giriş, Sonuç, Kaynakça haricinde beş bölümden oluşturulmuştur. Giriş kısmında Attilâ İlhan hakkında bilgiler içeren kaynaklar tanıtılmıştır.“Birinci Bölüm”de Attilâ İlhan'ın Hayatı anlatılmıştır.“İkinci Bölüm”de Sanat,“Üçüncü Bölüm”de Kültür,“Dördüncü Bölüm”de Siyaset,“Beşinci Bölüm”de ise Dil ve Edebiyat hakkındaki düşünceleri açıklanmıştır. Sonuç kısmında çalışmamız boyunca elde ettiğimiz bulgular ortaya konmuştur. Kaynakça'da da araştırmamız boyunca yararlandığımız kitap, dergi, makale gibi kaynaklar aktarılmıştır.
Özet (Çeviri)
Our study, handles world of thought of Attilâ İlhan who is a significant philosopher, reputable outhor and unique poet of republic Period. The aim of our study is to enlighten the multiple toughts under the title of art, politics, culture, language and literature of Attilâ İlhan. With mentioned aims, sources have been scanned that give knowledges about the thoughts of Attilâ İlhan, text has been analyzed; the konwledges acquired classified under appnopriate titles. Our stady, are formed by five parts except for Introduction, Coclusion and References. In Introduction, sources including informations about Attilâ İlhan are introduced. In first part, life of Attilâ İlhan, are told. In second part; art, in third part; culture, in forth part; politics and in fifth part; his thoughts about language and literature is stated. In Conclusion, the findings are revealed troughout the study. And in references, throughout the study. Sources we made us of, such as book, journal, article are transferred.