Milli Eğitim Bakanlığı kurumlarında ve özel okullarda çalışan öğretmenlerin rekreasyonel etkinliklere katılımına engel olan faktörler
Factors that prevent participation in recreational activities ofministry of National Education Institutions and private schools teachers
- Tez No: 590928
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AJLAN SAÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Spor, Education and Training, Sports
- Anahtar Kelimeler: Recreation, Recreational Activity, Teacher, Ministry of National Education
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Rekreasyon Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
Bu çalışmada Milli Eğitim Bakanlığı kurumlarında ve özel okullarda çalışan öğretmenlerin rekreasyonel etkinliklere katılımına engel olan faktörlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda 2018-2019 yılında Kırklareli Lüleburgaz ilçesinde görev yapan 585 öğretmen üzerinde“Kişisel Bilgi Formu”ve“Boş Zaman Engelleri Ölçeği”uygulanmıştır. Çalışma sonucunda rekreasyonel faaliyetleri katılma ile cinsiyet, çalışılan kurum, daha önce spor yapma durumu, halen spor yapma durumu ve sportif faaliyetlere katılma arasında anlamlı bir ilişki olduğu saptanmış; eğitim durumu, yaş, görev ve daha önce spor yapma düzeyi arasında anlamlı bir farklılık bulunmamıştır.Rekreasyon, Rekreasyonel Etkinlik, Öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı
Özet (Çeviri)
In this study, it was aimed to determine the factors that prevent participation in recreational activities of teachers working in Ministry of National Education and private schools. In this context,“Personal Information Form”and“Leisure Constraints Scale”were applied to 585 teachers working in Lüleburgaz district of Kırklareli in 2018-2019. As a result of the study, it was found that there was a significant relationship between the participation of recreational activities and gender, the institution, sporting status before, sporting status now and participating in sporting activities; and there was no significant difference between the level of education, age, task and the level of sporting status before.