Nahçıvan Duzdağ speleoterapi ziyaretçilerinin konaklama, destinasyon kalitesi ve memnuniyet algıları
Perceptions of satisfaction, destination quality and accommodation of Nakhchivan Duzdag speleotherapy visitors
  1. Tez No: 595275
  2. Yazar: TURAN BABAKİŞİYEVA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYTUĞ ARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Nahçıvan Duzdağ, Wellness Turizmi, Speleoterapi, Memnuniyet Algısı, Konaklama Kalitesi, Destinasyon Kalitesi, Nakhchivan Duzdag, Wellness Tourism, Speleotherapy, Perception of Satisfaction, Quality of Accommodation, Quality of Destination
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 179
Özet
Turizm sektörü her bir ülkenin ekonomisine ve sosyal durumuna önemli katkılarda bulunmaktadır. İlk olarak turizm gezi ve yeni yerler keşfetme amacı olarak algılanmaktadır. Ama günümüzde değişen koşullar, şehir gürültüsü, insanların yaşadığı stres ve yorgunluk gibi birçok faktör insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle insanlar hem yeni yerler keşfetmek, hem de beraberinde psikolojik, ruhsal ve fiziksel sağlıklarını koruma veya geri kazanma amacıyla wellness turizmine yönelmekteler. Çalışmanın amacı Nahçıvan Duzdağ Fizyoterapi Merkezi`nde konaklayan turistlerin Nahçıvan`dan ve konaklama tesisinden memnuniyetalgılarının araştırılmasıdır. Araştırma 5 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Azerbaycan`ın turizm tarihi ele alınmış ve turizm faaliyetleri ile ilgili bilgi verilmiştir. İkinci bölümde Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti`nin coğrafi koşulları, siyasi tarihi ve turizm faaliyetleri belirtilmiştir. Üçüncü bölümde sağlık turizmi ve uygulamaları ele alınmış ve alt başlıkları açıklanmıştır. Dördüncü bölümde seyahat motivasyonu, hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti ve sadakati kavramları incelenmiştir. Beşinci bölümde ise araştırmanın bulguları tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The tourism sector makes a significant contribution to the economy and the social situationof each country. First of all, tourism is perceived as the purpose of the sightseeing and discovering new places. But nowadays changing conditions, city noise, people stress and many factors such as fatigue adversely affect human health. For this reason, people turn to wellness tourism in order to discover new places and to protect or recover their psychological, spiritual and physical health. The aim of the study is to research the satisfaction levels of tourists staying in NakhchivanDuzdag Physiotherapy Center from Nakhchivan and accommodation facility. The research consists of 5 sections. In the first chapter, tourism history of Azerbaijan is discussed and information about tourism activities is given.In the second part, geographical conditions, political history and tourism activities of Nakhchivan are mentioned. In the third chapter, health tourism and its applications are discussed and their subheadings are explained. In the fourth chapter, the concepts of travel motivation, service quality, customer satisfaction and loyalty are examined. In the fifth chapter, the findings of the research were determined.