Sağlık hizmetlerinin sunumu ve finansmanı: Türkiye'de sağlık harcamalarının analizi (2005-2017)
Presentation and financing of health services:analysi̇s of health spendi̇ng i̇n Turkey (2005-2017)
  1. Tez No: 596024
  2. Yazar: MALAM SOARES CASSAMA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ REYHAN LEBA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Finance, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık Ekonomisi, Sağlık Sektörü Sunumu ve Finansmanı, Sağlık Harcamaları, Health Economics, Health Sector Presententation and Financing, Health Expenditures
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bursa Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Sağlık hizmetlerinin sunumu ve finansmanı bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir kalemidir. Sağlık beşeri sermaye olduğu için Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler açısından sağlık hizmetlerinin sunumu ve finansmanı ayrı bir önem arz etmektedir. Bu çalışmada sağlık hizmetlerinin sunumu ve finansmanı ele alınacak ve Türkiye'de 2005-2017 yılları arasında sağlık harcamalarının analizi yapılacaktır.
Özet (Çeviri)
As health care delivery and financing is an important item in the whole world it is in Turkey. provision of health services in terms of health care in developing countries like Turkey because it is human capital and financing poses a special importance. This study will be discussed in the presentatıion of health services and financing and analysis of health expenditures between the 2005-2017 year will be held in Turkey.