Hıristiyanlıkta ölüm ve ölüm ötesi
Death and beyond death in christianity
- Tez No: 596283
- Danışmanlar: PROF. DR. HAKKI ŞAH YASDIMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Felsefe, Religion, Philosophy
- Anahtar Kelimeler: Hıristiyanlık, Ölüm, Ölüm ötesi, Cennet, Cehennem, Christianity, Death, Beyond Death, Heaven, Hell
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 169
Özet
Çalışma giriş, üç bölüm ve sonuçtan oluşmaktadır. Giriş bölümünün birinci kısmında çalışmanın konusu, amacı, metodu, sınırlılıkları ve kaynakları belirtilmiş; ikinci kısmında Hıristiyanlık öncesi bazı dinlerde ölüm ve ölüm ötesi hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Önce Hıristiyanlıktaki ölüme ilişkin inançlar üzerinde durulmuş; daha sonra da ölüm ötesine ilişkin inançlar ele alınmıştır. İkinci bölümde İsa Mesih'in yeniden dirilmesi, Tanrı'nın Krallığı ve yargı günü incelenmiştir. Üçüncü bölümde Hıristiyanlıktaki ölüm ve ölüm ötesi ile ilgili sakrementler ve ritüeller üzerinde durulmuştur. Sonuç bölümünde araştırmada elde edilen bilgiler ışığında değerlendirmede bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The study consists of introduction, three chapters and conclusions. In the first part of the introduction, the subject, aim, method, limitations and sources of the study are stated; In the second part, information about death and beyond death in some pre-Christian religions is given. In the first part, beliefs about death in Christianity were first emphasized; then beliefs beyond death were discussed. In the second chapter, the resurrection of Jesus Christ, the Kingdom of God and the day of judgment are examined. In the third chapter sacrements and rituals related to death and post mortem in Christianity are emphasized. In the conclusion part, the evaluation was made in the light of the information obtained in the research.