Gana'dan Almanya'ya göçlerde sınır geçişleri ve sorunları
Border crossings and problems of Ghanaian emigration to Germany
- Tez No: 596536
- Danışmanlar: PROF. DR. NURCAN ÖZGÜR BAKLACIOĞLU
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Göç, Sınır geçişlerş, Ganalı Göçmenler, Türkiye, Almanya, Migration, Border crossings, Ghanaian immigrants, Turkey, Germany
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
Göç ve sınırlar arasındaki ilişki hakkında hala devam eden bir tartışma mevcuttur. Akademik camiada göç ve sınırlar önemli bir konu haline gelmektedir. Çalışmaların çoğu, sınırlar ve göç arasındaki ilişki ve sınırlardaki göçmen deneyimleri hakkında pek az şey söylemektedir. Bu çalışma, Gana-Türkiye-Almanya Göç Sistemi'nde, göç ile sınır geçişleri arasındaki ilişkiyi kurmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, çalışma, göç ve sınır geçişi deneyimlerini ve göçmenlerin başa çıkma stratejilerini özel olarak incelemiştir. Çeşitli ülkelerin sınır yönetim stratejileri ve politikaları çalışmada ortaya koyulmuştur. Bu, açımlayıcı, betimleyici ve var olan bağlamı gözeten tasarımlar ile yürütülmüş nitel bir çalışmadır. Araştırma için Türkiye ve Almanya'daki otuz altı (36) Ganalı göçmen, amaçlı örnekleme tekniği kullanılarak seçilmiştir. Sınır geçiş deneyimlerini ve stratejilerini incelemek için seçilen bu Ganalı göçmenler ile yarı yapılandırılmış görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Ganalı göçmenlerin sınır geçişleri ve göç deneyimleri, sınır kavramını bir kurum ve bir süreç olarak tanıyan Newman'ın perspektifinden incelenmiştir. Sonuçlar, sınırların göç söyleminde belirleyici etkenler olduğunu göstermektedir. Çalışma, sınırlar ve göç arasında anlaşılır bir ilişki bulmaktadır. Göçmenlerin sınır deneyimleri, sınır yönetimi politikalarının, göçmenlerin sınır geçiş hareketlerini etkilediğini göstermektedir. Ayrıca, araştırmacı, Ganalı göçlerinin karakteristik ve eğilimlerinin son zamanlarda çeşitli sınırlardaki sınır yönetimi politikaları nedeniyle değiştiğini savunmaktadır. Çalışmanın bulguları, Ganalı göçmenlerin göç süreci boyunca sınırlarda çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını ortaya koymaktadır. Bununla beraber, Ganalı göçmenler sınır geçişi ve göç sürecinin çeşitli aşamalarında çeşitli başa çıkma stratejileri benimsemişlerdir.
Özet (Çeviri)
There is an ongoing debate about the relationship between migration and borders. Migration and borders are becoming an important issue in academic discourse. Most studies had little to say about the relationship between borders and migration, as well as migrant experiences at the borders. This study seeks to establish the relationship between migration and border crossings in Ghana-Turkey-Germany Migration System. Also, the study specifically examined the migration and border crossing experiences and coping strategies of migrants. It ascertained the border management strategies and policies among the various countries. The study was qualitative guided by exploratory, descriptive, and contextual designs. Using purposive sampling techniques Thirty-six (36) Ghanaian immigrants in Turkey and Germany were selected for the study. Semi-structured interviews were conducted among these selected Ghanaian immigrants to examine their border crossing experiences and strategies. The border crossings and migration experiences of Ghanaian immigrants were studied through the lens of Newman concept of borders as an institution and a process. Results show that borders are the major determining factor in migration discourse. The study finds a significant relationship between borders and migration. Migrant experiences at borders indicate that border management policies have an influence on the movement of migrants across the borders. Also, the researcher argues that the Ghanaian migration patterns and trends have witnessed some changes in recent times due to the border management policies at various borders. The findings of the study reveal that Ghanaian immigrants are faced with several challenges at the various borders during their migration process. However, the Ghanaian immigrants have adopted several coping strategies at the various stages of their border crossing and migration process.