Kur'ân-ı Kerim'de zaman ifade eden isimler
The time expressions in Qur'an Al-Kareem
- Tez No: 597625
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT YILDIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Dilbilim, Din, Linguistics, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kur'ân, zaman, kelime, isim, Quran, time, time expressions, noun
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
“Kur'ân-ı Kerim'de Zaman İfade Eden İsimler”konusunu içeren bu çalışma giriş, ana bölüm ve sonuç olmak üzere üç kısımdan oluşmaktadır. Giriş bölümünde araştırma konusunun seçilme nedenine, araştırma konusunun oluşturduğu problem yönüne, araştırmada izlenen yöntem ve yararlanılan kaynaklara temas edildi. Ana bölümde Kur'ân-ı Kerim'de tespit ettiğimiz zaman ifade eden kelimeler ele alınmıştır. Bu kelimelerin klasik ve modern sözlüklerde geçtiği anlamları açıklanmıştır. Kelimelerin alabileceği farklı anlamlar belirtilmiştir. Bu kelimelerin Kur'ân-ı Kerim'de kaç defa geçtikleri ve geçtikleri yerlerin listeleri verilmiştir. Sonuç bölümünde Kur'ân-ı Kerim'de zaman ifade eden kelimeleri bilmenin önemi ve kelimelerin alabildikleri farklı anlamların Kur'ân-ı Kerim'i anlamaya olan katkısından bahsedilmiştir.
Özet (Çeviri)
This research paper is divided into three parts; an introduction, the main part and a conclusion. In the introduction, we discuss the reason for choosing this particular subject, its current problems, the methods followed while conducting research, and the sources used. In the main part, time expressions that we find out in Qur'an Al-Kareem are analized. We explain the meaning of these time expressions in the classical and modern dictionaries, at the same time we explain the different meanings that those words can take. Moreover it is stated how many times they are repeated in Qur'an and the list of the places of these time expressions are given. The final chapter concludes the importance of knowing the time expressions in Qur'an, and how their different meanings help to understand Quran better.